Ледена пързалка ще радва жителите и гостите на Видин. Монтажът

...
Ледена пързалка ще радва жителите и гостите на Видин. Монтажът
Коментари Харесай

Видинчани ще се радват на ледена пързалка в града /снимки/

Ледена пързалка ще радва жителите и гостите на Видин. Монтажът й стартира през днешния ден в пространството пред фонтана на Стамбол капия. Пързалката е с натурален лед, а размерът - 300 кв. м. Съгласно техническите условия, с цел да може да се замрази водата е належащо минималната температура на околната среда да е под 15 градуса.
Съоръжението разполага със 120 чифта кънки за лед, които ще се дават чартърен. То може да се употребява както от деца, по този начин и от възрастни. Атракцията ще радва видинчани през целия сезон – до края на месец февруари идната година. За избора на място, където да бъде ситуирана пързалката, има градивно мнение на външен специалист, че оборудването е съобразено с условията на Закона за устройство на територията за краткотрайни и преместваеми обекти. Ледената пързалка и всички системи дават отговор на европейските стандарти за сигурност и са в сходство с екологичните правила.
Наемът за прилагане на оборудването е в размер на 38 000 лева, а финансирането е със средства от бюджета на Община Видин и от подаяние.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР