Леден ден днес в много райони от страната, където и

...
Леден ден днес в много райони от страната, където и
Коментари Харесай

Мразовитите дни продължават

Леден ден през днешния ден в доста региони от страната, където и оптималните температури останаха под нулата, а на връх Мусала, след минус 24 сутринта, денем температурата се увеличи единствено с градус.

Времето остана и прохладно, като северозападният вятър усилваше чувството за мраз.

През нощта превалявания от сняг, най-вече слаби, ще има в Северна и Западна България. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и захлаждането ще продължи. Минималните температури на следващия ден ще бъдат сред минус 9° и минус 4°, в обособени котловини - до минус 11°, а оптималните, към този момент в по-голямата част от страната, ще останат под нулата през целия ден.

В Източна България ниските температури ще бъдат в композиция със мощен вятър и ще основават заплаха от измръзване.

Дневните температури ще са в интервала от минус 5° до минус 1°, единствено в югозападните региони и по Черноморието - сред 0° и 2°. Ще има променлива облачност, намаляваща в Западна България до слънчево време. На обособени места ще превали слаб сняг, главо в планинските региони и по Южното Черноморие.

Много прохладно ще бъде и в планините и по проходите остават изискванията за виелици и навявания. В масивите в Западна България ще има превалявания от сняг, които следобяд ще отслабват и стопират. Ще е доста студено, с оптималната температура на Алеко минус 17 градуса, в останалите курорти - към минус 11.

На Балканите облачността ще е забележителна,с превалявания от сняг, в крайните южни региони на полуострова - от дъжд.

Предимно слънчево ще бъде в Западна Европа, до момента в който в централноевропейските страни ще има променлива облачност и тук-там ще превали слаб сняг.

У нас във вторник сутринта ще е още по-студено, изключително в котловините в Западна България, където температурите ще паднат до минус 15°. В източните региони ще превали слаб сняг.

В средата на седмицата ще остане по-често облачно, само че без основни превалявания. Температурите ще се покачват.

 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР