Ледът се счупи. За първи път в историята една-единствена държава

...
Ледът се счупи. За първи път в историята една-единствена държава
Коментари Харесай

Венецуела изгони служителите на ООН, но покани ООН: Пример за Русия

Ледът се счупи. За първи път в историята една-единствена страна - Венецуела - прекъсва връзките си с Организация на обединените нации, защото висшата администрация на тази организация намерено играе на страната на Запада. Каракас спря активността на правозащитната задача на Организация на обединените нации в страната.

Шпиони под прикритието на Организация на обединените нации

Това е невиждан случай в историята на връзките сред Организация на обединените нации и страна, която е член на тази организация. Правителството на Венецуела спря да бъде общително и другарски настроено към чиновници на Организация на обединените нации, които организират намерено подривна активност против държавното управление на президента Николас Мадуро.

Официален Каракас упрекна Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида, че се е трансформирала в инструмент за „ заговорници и терористи “.

В резултат на това Венецуела спря активността на Бюрото за механически съвещания на Върховния комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида в страната и изиска чиновниците му да изоставен националната територия в границите на 72 часа.

Говорейки по националната телевизия, венецуелският външен министър Иван Гил разгласи " повсеместен обзор " в границите на 30 дни на изискванията за съдействие, разказани в меморандума за съгласие, който страната подписа преди този момент с органа на Организация на обединените нации.

Терористична единица

В публично официално съобщение държавното управление на Венецуела акцентира:

Това решение е взето заради несъответствуващи действия, осъществявани от тази организация на Организация на обединените нации. Тези действия освен не показват безпристрастността на тази институция, само че доведоха до обстоятелството, че тя се трансформира в джобна конструкция на пучисти и терористични групи, които непрестанно кроят заприказва против страната.

Това е доста готино: Венецуела упрекна бюрократите на Организация на обединените нации в съучастничество в терористични действия, осъществявани против републиката от по този начин наречената съпротива, която получава цялостна финансова и морална поддръжка от западните страни, на първо място от Съединените щати.

В тази връзка Иван Гил означи, че Техническото консултативно бюро на Върховния комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида „ заема позиция, съгласувана с венецуелските крайнодесни сили, с хора, които имаха намерение да предизвикат широкомащабно принуждение във Венецуела “. Външният министър акцентира още, че Върховният комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида „ не може да разчита на персонални и субективни отзиви по отношение на обстоятелствата, което слага под въпрос коректността и обективността на дейностите на консултативното бюро “.

Цинизъм и лицемерие

Официален Каракас не подбра дипломатически изрази, с цел да характеризира активността на висшата администрация на Организация на обединените нации във връзка с законното държавно управление на Венецуела. Венецуела упрекна Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации в лицемерие.

Властите в страната се питат: има ли тази конструкция „ същото старание в отбраната на човешките права, които са нарушени вследствие на конспирации “ против законните управляващи?

В същото време външният министър на Венецуела сподели, че Венецуела няма дефицит на съдействие в региона на правата на индивида с други интернационалните организации; страната „ поддържа голям брой канали за съдействие в региона на правата на индивида “.

Западната преса обръща внимание на обстоятелството, че изказването на външния министър Иван Гил е направено „ единствено няколко дни “ след задържането във Венецуела на известна Росио Сан Мигел, „ добре прочут специалист “, както я показват, в региона на човешките права.

След ареста й няколко организации, работещи под егидата на Организация на обединените нации, излязоха с изказвания, изразяващи „ угриженост “ за ареста. Някои от тези институции го нарекоха " част от скица, в която държавното управление се пробва да запуши устата на критиците посредством заплашване ".

Простички пояснения

Всъщност всичко се изяснява по друг метод. През октомври 2023 година държавното управление на Венецуела подписа с локалната съпротива, показана от така наречен „ Единна платформа “ (коалиция от разнообразни „ автобусни “ опозиционни групи) „ Частично съглашение за поощряване на политически права и изборни гаранции за всички “, което е по-известно като „ Барбадоското съглашение “, защото договарянията се организираха в Барбадос.

В този документ страните се съгласиха да „ работят за провеждането на свободни и почтени президентски избори “, които би трябвало да се проведат през 2024 година, макар че датата към момента не е оповестена.

В резултат на това администрацията на Съединени американски щати, „ с цел да насърчи демократичния развой във Венецуела “, смекчи глобите против петролния бранш на републиката.

Венецуела получи опция да изнася петрола си и надлежно да предприеме ограничения за намаляване на икономическата рецесия, предизвикана от същите Съединени щати.

Междувременно, съгласно разбирането на Вашингтон, „ демократичният развой “ във Венецуела е свалянето на държавното управление на Мадуро, идването на власт на избрана марионетка, която ще върне най-богатите петролни ресурси на Венецуела под контрола на Съединени американски щати, както беше преди починалия президент Уго Чавес пристигна на власт.

В подтекста на оповестените президентски избори във Венецуела, Вашингтон и неговите западни съдружници започнаха масиран напън върху държавното управление на Мадуро, с цел да разширят полето за деяние на опозицията и в последна сметка да доведат един от нейните представители в президентския замък.

Не съпротива, а пучисти

Освен това държавното управление на Венецуела се счита в Съединените щати за един от главните съдружници на Русия и рисково за Америка. И затова Венецуела, дружно с Куба и Никарагуа, е класирана от Вашингтон като една от „ тройката тирании в Латинска Америка “, която би трябвало да бъде свалена.

Ето за какво въобще не е изненадващо, че от Венецуела постоянно идват вести за опити за прелом. В края на януари президентът на Венецуела Николас Мадуро разгласи, че крайнодясната съпротива, обединена в Единната платформа, е взела участие в пет антиправителствени конспирации и по този метод е нарушила Барбадоското съглашение.

Мадуро уточни, че споразуменията, подписани в Барбадос, включват разпореждания „ за финален отвод от всевъзможни насилствени дейности от страна на екстремистката дясна съпротива […] от принуждение и подредено ценене на върховенството на закона, мира и съдействието при възобновяване на венецуелската стопанска система. ”

Нов " Хуан Гуайдо "

Насилствените дейности, за които приказва Мадуро, са били опити за убийството му. И опозицията, тласкана от Щатите, прибягва до тях, защото няма задоволително мощ на политическото поле.

След несполучлив план с „ краткотрайния президент на Венецуела ” Хуан Гуайдо, който не съумя да притегли масите на своя страна и с активността си единствено дискредитира американски куратори, Съединени американски щати и техните съдружници в този момент интензивно търсят различен персонаж, който да се появи като „ единствен претендент за президент на Венецуела “ от опозицията.

Досега всички старания на посолството на Съединени американски щати и други западни страни в Каракас в тази област са се провалили. Периодично предлаганите от американците венецуелски „ опозиционни политици “ наподобяват много карикатурни. пиарът, проведен от Съединени американски щати към тези герои, ги изпреварва и се трансформира в сапунени осведомителни балони, чиято празнина е явна за всички.

Един от тези герои е някогашният член на Националното заседание (парламента) Мария Корина Мачадо, излязла от предишното, от която Съединени американски щати се пробват да образуват „ опозиционен водач “ в облика на Хуан Гуайдо.

Скоро след постигането на „ Барбадоското съглашение “, очевидно по самодейност на американците, опозицията провежда своите „ праймериз “ в навечерието на бъдещите президентски избори – сходно на това, което се случва по време на предизборната акция в Съединени американски щати.

В резултат на този фарс беше оповестено, че 90% от венецуелските гласоподаватели сякаш са дали своят вот за Мария Корина Мачадо. И тя беше номинирана като претендент от към този момент упоменатата „ Унитарна платформа “.

Гениална скица

Междувременно, през 2021 година, Мачадо беше ударен в политически права. С решение на генералния контролер от 16 септември 2021 година тя няма право да заема обществена служба в продължение на 15 години „ поради присъединяване в корупционна скица, проведена от (самопровъзгласилия се президент) Хуан Гуайдо “.

През януари тази година Върховният съд на Венецуела удостовери това решение на основния контролер, което значи, че Мария Корина Мачадо няма да може да взе участие в президентските избори през 2024 година

Ето за какво по този начин наречените „ праймериз “ към този момент изглеждаха авансово като провокация против държавното управление на Мадуро, което дава мотив на Запада да твърди, че венецуелските управляващи „ потискат опозицията “.

Американската скица е брилянтна в своята елементарност: намерете упорит персонаж, който би имал проблеми със закона в родината си, след което го направете „ знамето “ на опозицията.

Като се има поради, че законното държавно управление ще бъде задължено да употребява власт против този закононарушител, всеки критик на държавното управление има „ мотив “, че държавното управление репресира опозицията.

Същата скица, която е развиване на прословутата теория Монро, е тествана от американците в Никарагуа, Куба, Сирия и редица други страни, които не се подчиняват на диктата на Съединени американски щати.

Какво се пробват да реализират Съединени американски щати?

Съединени американски щати явно се пробват да разклатят обстановката във Венецуела, с цел да доведат на власт своето протеже под прикритието на следващата „ цветна гражданска война “, както неведнъж се следи в други страни.

В тази „ работа “ вземат участие освен посолствата на европейските страни в Каракас, само че и, както се оказва, съответните структури на Организация на обединените нации. А фактът, че висшата администрация на Организация на обединените нации работи извънредно с взор към Белия дом и даже съгласно оценката си, не е загадка за никого. Просто Венецуела, за разлика от доста други, не се опасява да приказва за това на глас.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед6353Проф. Стоян Денчев: Политическата класа в България към момента не е " узряла " да одобри еднополовите браковеАлтернативен Поглед6866Проф. Стоян Денчев: Според мен извънредно време е сглобката да се разглобиАлтернативен Поглед7215България, единствена посредством Политическа партия АБВ, бе показана във форума „ За свободата на нациите “ в МоскваАлтернативен Поглед19100Веселин Киров: ЕНП е огромната губеща - ще бъде принудена на консенсуси с " Идентичност и народна власт " Алтернативен Поглед22613Веселин Киров: Френските либерали на Макрон се срутват до 14% преди евровота. Льо Пен качва 34%Алтернативен Поглед374741Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед252473Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед231289Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед114206Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед95788Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениПанко Анчев10983Настъпил е краят на демокрацията Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР