лед успешния първи транш от предлагането на акции на Телелинк

...
лед успешния първи транш от предлагането на акции на Телелинк
Коментари Харесай

ТБС Груп ще предложи втори транш акции

лед сполучливия първи транш от предлагането на акции на Телелинк Бизнес Сървисис Груп АД (ТБС Груп), през идната седмица започва и авансово оповестеният втори транш. Тримата най-големи акционери в компанията ще предложат още до 875,000 акции или 7% от капитала, считано от понеделник, 21 септември, до петък, 25 септември 2020, оповестиха от компанията.

Това планува утвърдената Актуализирана процедура за продажба на книжата от 16 септември 2020 година

Цената на втори транш е закрепена на 11.10 лева за брой, според авансово оповестените условия на предлагането от юни 2020 година Тя е избрана на база на консолидираните финансови индикатори „ чист дълг “ и „ 12-месечна EBITDA “ на ТБС Груп към 30 юни 2020 година

През юни 2020 година тримата най-големи акционери в компанията - Любомир Минчев, Иво Евгениев и Спас Шопов, продадоха в границите на първи транш близо 8% от капитала на ТБС Груп на закрепена цена от 7.60 лева за акция. Тогава в началото бяха пуснати 7% от акциите, само че заради по-големия интерес и според изискванията на оповестената процедура, акционерите дадоха отговор на в допълнение търсене в размер на 0.86% от акциите на сдружението. Текущият проект е да се стартира с 6.14%, които да добавят общия размер на двата транша до 14% и при продължаващ интерес акционерите да могат да добавят пакета с 0.86%, аналогично на спомагателното търсене през юни.

„ Радвам се, че вложителите се довериха на компанията през юни и ползата им към нас продължава. Това в допълнение подтиква напъните ни да градим транспарантно и поредно стабилно бъдеще за ТБС Груп, в това число като сполучлива обществена компания “, съобщи Иван Житиянов, изпълнителен шеф на групата.

Любомир Минчев, Иво Евгениев и Спас Шопов резервират желанието си за постиганe на свободно търгуем размер акции до 30% от капитала на сдружението. С оглед на това обновената процедура им дава правото да оферират спомагателни пакети акции до края на 2021 г, при съществуване на инвеститорски интерес, в рамите на авансово оповестени траншове. Цената, на която ще бъдат предлагани тези пакети, ще продължи да се дефинира като 8.5 х 12-месечна EBITDA минус чист дълг, само че ще бъде не по-ниска от 11.10 лева на акция.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР