лед като през лятото проследи как Черноморието се приспособява към

...
лед като през лятото проследи как Черноморието се приспособява към
Коментари Харесай

"опасна зима" в "Темата на NOVA"

лед като през лятото наблюдава по какъв начин Черноморието се приспособява към пандемията, журналистът Георги Георгиев и операторите Мария Балканска и Кирил Тасев насочат взор към провокациите на планината.

Тази седмица в „ Темата на NOVA” те се запътват към родните зимни курорти, с цел да схванат дали са подготвени да посрещнат туристите и какви ограничения се взимат за оптималната сигурност и комфорт на почиващите.

Отговорът ще бъде потърсен на три разнообразни местоположения – Боровец, Банско и Пампорово. Изминалите месеци на COVID-криза послужиха за образец и приготвиха бранша за една по-различна и самотна зима.

Въпреки това остава оптимизмът, че не всичко е изгубено. Туризмът се приспособи към обстановката, търсейки и предлагайки най-хубавите технологии и практики за стерилизация от чужбина, които могат да подсигуряват здравето на посетителите по време на престоя им.

Така сигурността се трансформира в първи приоритет и в планината. Купуване на ски карти през мобилно приложение, с цел да не се основават опашки, честа стерилизация на екипировка и съблюдаване на отдалеченост при практикуването на ски спорта измежду чист въздух, са единствено част от ограниченията, които обезпечават успокоение на посетителите. Внимание се обръща и на най-малките елементи – от стикерите, които демонстрират посоката на придвижването до стерилизация на ключ-картите за влизане в стаите.

Ще крие ли заплаха съприкосновението с природата тази зима и съумя ли бизнесът да се приготви след към този момент наученото в последните месеци?

Гледайте „ (Без)опасна зима “ в „ Темата на NOVA “ тази неделя, 15 ноември, незабавно след централната емисия вести.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР