Лечението на симптомите на стрес трябва да бъде навременно, но

...
Лечението на симптомите на стрес трябва да бъде навременно, но
Коментари Харесай

Лекар: Билковите чайове могат да са опасни

Лечението на признаците на стрес би трябвало да бъде навременно, само че потреблението на известни билкови чайове и таблетки като Corvalol, както и валерианова смес може да бъде рисково, съобщи пред в. „ Известия ” Надежда Капнинская , доктор в Invitro-Moscow.

" Корвалол или валериановата смес могат да се употребяват с нараснало внимание и под лекарско наблюдаване. Корвалолът може да провокира пристрастяване и взаимозависимост и човек не може да спре да го приема самичък поради привикването ", споделя Капинска. Тя добави, че " неправилната приложимост на валерианова смес може да провокира пристъпи на суматоха и непрекъснато бодърствуване. Продължителната приложимост на лекарството над целесъобразната доза ще наруши чревния мотилитет, което ще докара до запек ", предизвестява лекарят.

" Що се отнася до билковите чайове, изгодите от тях са неоспорими, само че единствено дипломиран доктор би трябвало да ги предписва. Почти всички лечебни растения имат противопоказания и вероятни странични резултати. Много билки съдържат токсични субстанции и изискват ограничение на приема или цялостно прекъсване при хора, страдащи от алергии и полиноза ”, сподели експертът.

Тя означи, че " при хипертония са неразрешени всички билкови настойки, съдържащи женшен, божур, корен от марал ", защото те покачват кръвното налягане. " Някои билки могат да бъдат рискови по време на бременност: през първия триместър не можете да приемате риган и мащерка - те мощно покачват тонуса на матката ”, поучава Капинска.

Все отново има чайове, които не са рискови за организма. " Например, чай за ежедневна консумация: в основата на смесите най-често се вземат листа от къпини и малини. Друг здравословен чай се подготвя от плодове на шипка. Те имат прелестен усет и са богати на витамин С. Трябва да се означи, че е по-добре да купувате чайове от билковите аптеки след консултация с персоналния доктор ”, заключи експертът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР