Лечебните заведения в страната разполагат с достатъчно количество медицински кислород.

...
Лечебните заведения в страната разполагат с достатъчно количество медицински кислород.
Коментари Харесай

МЗ увери, че болниците разполагат с достатъчно кислород

Лечебните заведения в страната разполагат с задоволително количество медицински О2. Към момента не се постанова прекъсване на износа на О2 от България. Това оповестиха от Министерството на здравеопазването в петък в отговор на предизвестието на производител на медицински О2, че има риск от дефицит поради увеличаващия се брой болни от Covid-19.

От Министерство на здравеопазването прецизираха, че всеки ден районните здравни инспекции изпращат информации за лечебните заведения на тяхна територия, включително и за обезпечеността им с О2.
Всяко лечебно заведение единствено договаря с компаниите производители или снабдители нужните на дадената болница количества О2, допълват от Министерство на здравеопазването.

Преди ден Марин Димитров, изпълнителен шеф на един от най-големите производители на медицински О2 в България и най-големият снабдител за лечебните заведения в страната, сподели пред БНР, че при продължаващ растеж на заболелите през идната седмица лечебните заведения могат да се окажат с незадоволителни количества О2. Той прикани за прекъсване на износа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР