Лечебни заведения за извънболнична дентална помощ, които желаят да работят

...
Лечебни заведения за извънболнична дентална помощ, които желаят да работят
Коментари Харесай

Започна договарянето с лечебни заведения за извънболнична дентална помощ за работа със Здравната каса

 Лечебни заведения за извънболнична дентална помощ, които желаят да работят със Здравната каса тази година, могат да подават документите си в деловодството на РЗОК – Варна, стая 102, или посредством потребление на услугата за електронна предложена поща - система за електронно връчване, оповестена на https://edelivery.egov.bg.

Лечебни заведения, кандидатстващи за подписване на контракт с НЗОК за оказване на извънболнична дентална помощ, подават заявки и показват документи в РЗОК в 30-дневен период от влизане в действие на НРД, а точно от 01.01.2020 година Комплектът със заявителните документи може да се получи в деловодството – на партерния етаж на бул. " Цар Освободител " 76 Г, стая 102, с работно време от 8,30 до 17,00 ч всеки работен ден.

Националният рамков контракт за денталните действия сред НЗОК и Българския зъболекарски съюз за 2020 - 2022 година е подписан за период на деяние от 3 години, като според настоящото законодателство и самостоятелните контракти с лечебните заведения ще бъдат за 3 години.

Съгласно новия НРД дейностите по възобновяване функционалността на дъвкателния уред при изцяло обеззъбени здравноосигурени лица, в това число контролни прегледи, ще се заплащат от НЗОК към този момент без ограничаване на възрастта.

Договарянето започва, откакто в " Държавен вестник " бр. 4 от 14.01.2020 година беше оповестен новият Национален рамков контракт за денталните действия сред НЗОК и БЗС за 2020 - 2022 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР