Лечебни свойства на карамфила – използвайте го по-често Във всяка

...
Лечебни свойства на карамфила – използвайте го по-често Във всяка
Коментари Харесай

Лечебни свойства на карамфила. Той се използва не само в кухнята

Лечебни свойства на карамфила – използвайте го по-често

Във всяка кухня можете да намерите буркан с неотворени цветни пъпки от карамфил. Време е да погледнете на тази фалшификация по нов метод. В края на краищата той е прочут в целия свят освен с аромата и усета си, само че и с лечебните си свойства.

Карамфилът има бактерицидно деяние, дезинфекцира, инхибира възпроизвеждането на микроби, гъбички, а също по този начин лекува бактериални инфекции.

Карамфилът има антивирусен резултат. Не, тази фалшификация не инхибира възпроизвеждането на вируси, само че с помощта на витамините, които съдържа, тя обезпечава отлична профилактика на доста болести.

Карамфилът от дълго време се употребява като антихелминт. Пъпките от карамфил съдържат особено вещество – евгенол, което има гибелен резултат върху кръглите и плоски червеи.

Препаратите на основата на карамфил не вредят на тялото ни. За по-бързо извеждане на хелминтите и техните яйца с изпражненията лекарите предлагат спомагателната приложимост на жлъчогонни медикаменти.

Карамфилът е отличен метод за детоксикация на тялото. За да се реализира този резултат, е належащо да се направи чай с карамфил и джинджифил. Сложете в чайник 1 чаена лъжичка стрити листа от черен чай, същото количество настърган джинджифил, няколко зрънца карамфил и няколко зърна кардамон.

Залейте сместа с 0,5 литра вряла вода и оставете чая за 30 минути. Пийте напитката на дребни порции през целия ден.

Лечебни свойства на каранфила: специфичните субстанции, които съдържа, са в положение да облекчат спазмите на мускулите и кръвоносните съдове. Този резултат е извънредно потребен при астматичен бронхит, мъчителни конвулсии и хипертония.

Вижте още: Рецепта за домашна торта, подготвена за 30 минути

Последните проучвания на учени в региона на противораковите средства демонстрират, че зърната от карамфил дейно се борят с растежа на раковите кафези! Затова, заради тези лечебни свойства на карамфила си коства да добавяте тази фалшификация в чай, месни или рибни ястия, колкото е допустимо по-често.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР