Лечебната хипноза има за цел да подобри нивата ни на

...
Лечебната хипноза има за цел да подобри нивата ни на
Коментари Харесай

Хипнотерапията няма нищо общо с холивудските сюжети, но разкритията при нея надхвърлят всяко въображение

Лечебната внушаемост има за цел да усъвършенства равнищата ни на триумф, без значение дали става въпрос за кариерно израстване, депресивни или здравословни положения

В България към този момент се следи наклонността хората да търсят по-осъзнато помощ от експерт, когато изпитват напрежение, тревога, боязън и безпокойствие, ниска самокритика, бърнаут, под паника офанзиви,  натрапливи мисли, загуба на непосредствен, бодърствуване, стрес, нужда от  себепознание и самоусъвършенстване. „ Често на пациенти с обучение и упоритости им е нужна помощ в разкриване на верния път за реализиране на задачите и фантазиите си “, разяснява Нина Тодоров.

Тя е психолог и хипнотерапевт, практикуващ в Пловдив. Работата ѝ с пациентите е ориентирана към основаване на психичен климат, допускащ на човек да „ бъде ” и да осъществя цялостния си капацитет. Прилага когнитивно-поведенческа терапия и хипнотични техники. Те са сполучливи и при работата ѝ с деца, която  е не по-малко разнообразна. С помощта на хипнотичните техники взема решение проблеми с нощното напикаване при най-малките, персонални и прочувствени проблеми, нападателни прояви при деца и юноши и други

„ Много хора са предубедени към хипнотерапията поради холивудските филми. Искам дебело да подчертая, че те нямат нищо общо с действителността. При хипнозата не се употребява махало, както в най-разпространените кино сюжети. Случвало ми се обаче при провеждането ѝ да разгадавам информация, която би провокирала интереса на  не един сценарист и продуцент. Но тези човешки истории, остават единствено сред мен и пациентите ми “, безапелационна е Нина Тодоров.

„ Съзнанието ни може да блокира мемоари от травматични събития, с цел да ни защищити, само че на подсъзнателно равнище те не престават да ни изтезават и ние отключваме редица психични проблеми, които ни пречат да осъществяваме цялостния си капацитет, като персони “, споделя още психологът.

Нина Тодоров е взела участие в разкриването на случай на тормоз над младо момиче. „ Майка докара при мен 19-годишната си щерка, която от години изпада в депресии и нервни рецесии. Още при първата хипнотерапия стана ясно, че та я била измъчвана от доведения си татко, когато е била на 8-9 години. Тези мемоари за били подтиснати от детското ѝ схващане. Майката на момичето не е подозирала нищо за тези похищения, само че след лечението двете с щерка ѝ подадоха сигнал в полицията и на мъжа са повдигнати обвинявания. Аз ще съм очевидец по делото.
 Нина Тодоров има бакалавърска степен по Психология от Пловдивски университет „ Паисий Хилендарски “ и магистърска степен по Училищна логика на психиката през 2019 година Сертифицирала е  хипнотерапия към Българската асоциация по внушаемост – към днешна дата е и неин член. Има подготовка по Психотерапия в направление транзакционен разбор, дихателни практики и медитация.
Преминала е образования по Семейни констелации; Когнитивно-поведенческа терапия; Кибертормоз – по какъв начин да спасим децата в интернет; Социални и прочувствени компетенции; Социално прочувствено учене и други
„ Провела съм образования и семинари, свързани с личностното развиване на човек; регулация на напрежението, преправяне на тревожни състояния; по какъв начин да се оправим с експанзията и зависимостите при децата
Била съм  стажант в център за себепознание и самоусъвършенстване.  Работила съм  и като учебен психолог в главно учебно заведение. Към момента развъртвам своята независима процедура в Пловдив “, добавя представянето си психотерапевтът.
Кабинетът ѝ се намира в нейното лично жилище.  Намира се на адрес: град Пловдив, ул. " Иван Гешев " 32. Часове се записват с предварителна спогодба на тел.:
Работата на психотерапевта е удивителна! Той ни води по пътя на самопознание, научавайки ни на разнообразни техники за надзор върху страстите, възприятията и мислите ни, учейки ни по какъв начин да подобрим всяка сфера от живота ни. Една от тези техники е точно хипнозата – портал към свят на благоприятни условия.

Благодарение на хипнозата хората се научават да се оправят с ежедневните проблеми, напрежението, ниската самокритика, страха, паник офанзивите, тъгата от загубата на непосредствен, безсънието, тревогата, травмичните мемоари и моменти, които влияят отрицателно. Но какво е най-вълшебното? Това, че по време на този развой, ставаме създатели на своя живот, разгръщайки капацитета и опциите си.

Лечебната внушаемост има за цел да усъвършенства равнищата ни на триумф, без значение дали става въпрос за кариерно израстване, депресивни и здравословни положения, неспособност да приемем себе си (и минусите си), паниките и страховете, който ни приковават или желаеме да се прочистим от нездравословни привички и наднормено тегло. И какво по-хубаво от това да се чувстваш свободен, сполучлив, здрав и изпълнен с сила?

Лечебната внушаемост е като чудо, което усъвършенства мотивацията ни, концентрацията и физическата ни устойчивост. Тя е този инструмент, който ни оказва помощ да се оправим с пороците, душевните провокации и напрежението в живота ни, да привличаме стремежи сътрудник и изобилието. И не е ли обикновено всеки да желае да живее в успокоение, без боязън и напрежение, да реализира фантазиите си и да е влюбен в живота?

Хипнозата е ключа, който отваря врата към по-доброто ни АЗ. Предизвикателствата, пред които сме изправени, стават по-лесни, когато дадем на подсъзнанието си опцията да работи в интерес на нашето благоденствие. Но по какъв начин да го създадем? Именно посредством хипнотичният транс терапевтът доближава до подсъзнанието, което изначално не е кодирано да размишлява или проучва това, което ни се случва, а като съвършена " машина " може да бъде програмирано да извършва позитивните функционалности, които авансово са заложени в него.

Подсъзнанието стартира да извършва и следва инструкциите, с помощта на мощните действителни внушения подавани от способния терапевт. Веднъж към този момент достигнала лечебната хипнотична стратегия до дълбините на подсъзнанието, то последователно ги изпраща към съзнателния човешки разсъдък, разчитащ бързо поставените цели и задания и стартира да извършва всяка една от тях. Именно на тези наши неповторими качества се дължи и триумфа при използване на тази техника, която съществува още от Древността.

Нашето възприятие за себе си и мирогледът ни се образуват посредством развой на подстрекателство, който стартира още в детството. Родителите имат голямо въздействие върху построяването на нашата визия и държание. В детските години, родителският надзор може да се прояви в разнообразни форми, като да вземем за пример казусът с майката, която непрестанно повтаря на своето дете, че би трябвало да спре да яде, тъй като е дебело и никой няма да го хареса (дори, че в никакъв случай няма да си откри сътрудник в живота).

Този тип подстрекателство може да остави дълбоки следи в душeвността на човек, водейки до образуването на отрицателно възприятие за личната си стойност и опцията за позитивни междуличностни взаимоотношения (ниска самокритика и т.н.). Да заобича и одобри себе си се оказва мъчно предизвикателство. Чувството, което се развива вследствие на този тип подстрекателство, е постоянно обвързвано с ниското самочувствие, боязън от отменяне и некадърност за приемане на себе си. Лишаването от правото на детето да усеща свободата на избора и умишлено образуване на личната му еднаквост може да сътвори дълготрайни психически проблеми и контузии.

Освен този образец, други форми на наставнически надзор, като критикуване, сравняване с други деца, или налагане на лични стремежи, също могат да оказват отрицателно въздействие върху развиването на детето. Причините за това са разнородни - от интервенция в процеса на независимо взимане на решения до образуването на стереотипни мисловни и прочувствени шаблони.

Затова е от изключителна значимост да бъдем осъзнати за въздействието на внушенията, които се подават на децата. Родителите би трябвало да осъзнаят силата на своите думи и да предизвикват положително самочувствие, автономия и чувство за лична стойност при своите деца. Така можем да създадем основа за крепко психическо развиване и сполучливи междуличностни връзки през целия живот.

Лечебната хипнотерапия възвръща салдото и връща вярата в личните благоприятни условия, както и любовта към самите нас.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР