Лече и Рома не успяха да се победят и завършиха

...
Лече и Рома не успяха да се победят и завършиха
Коментари Харесай

Лече изпусна Рома след фестивал на големите пропуски

Лече и Рома не съумяха да се победят и приключиха при нулево реми от 30-ия кръг на италианската Серия А. Двата тима не съумяха да стигнат до гол, макар че домакините насочиха 27 удара, от които точни, към вратата на „ вълците “, до момента в който столичани имаха общо 10 и три точни. Двата отбора удариха и по една греда в хода на дуела.

Домакините взеха самодейността рано-рано и като цяло преобладаваха съществено през първото полувреме. Играчите на Лече насочиха цели 16 удара преди почивката, четири от които точни, само че по този начин и не поразиха вратата на Миле Свилар.

Роберто Пиколи и Антонио Гало стреляха от границата на наказателното поле в обстановки, в които можеха да търсят и друго продължение, само че ударите им прекосяваха настрана от задачата. В 33-тата минута и Свилар се намеси добре, откакто избави рисков изстрел на Патрик Доргу. Последва нов пропуск на Пиколи, който този път стреля над вратата. След толкоз доста положения за домакините Рома можеше да поведе в края на първата част. В 44-ата минута Никола Залевски се разтегна оптимално да засече на далечната греда центриране на Томазо Балданци, само че не съумя да насочи топката във вратата. В добавеното време пък прекрасен удар от междинна отдалеченост на Анхелиньо срещна гредата.

В 55-ата минута „ вълците “ претендираха за дузпа за вероятно нарушаване на Фалконе и Блин против Зелевски след центриране от корнер. Ситуацията бе прегледана от ВАР, само че нарушаване нямаше.

В 68-ата минута домакините пропуснаха следващата чиста обстановка, откакто се оказаха с числено преимущество в наказателното поле на Рома – четирима против трима. Никола Кръстович сервира топката на Доргу, който от 11 метра единствено трябваше да уцели вратата, само че стреля настрана.

Веднага по-късно и Рома стигна до две доста положителни благоприятни условия. Първо Ромелу Лукаку стреля с глава настрана, а по-късно вратарят Владимиро Фалконе направи ужасно избавяне, избивайки удар от чиста позиция на Усем Ауар, който бе изведен единствено против вратаря. В 85-ата минута и Свилар се отличи със страхотна интервенция, избивайки с върха на пръстите мощен удар на Ламек Банда от границата на наказателното поле. При последвалия корнер топката стигна до Никола Сансоне, който бе оставен непокрит на далечната греда, само че неговият удар мина над вратата. В добавеното време удар на Реми Один също срещна напречната греда.

След този дуел играчите на Даниеле Де Роси заемат пета позиция в класирането с 52 точки, като Рома няма загуба в последните си шест мача от шампионата. Лече е на 13-о място с 29 точки. 

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР