ЛеБрон Джеймс заяви, че извеждането на Ел Ей Лейкърс до

...
ЛеБрон Джеймс заяви, че извеждането на Ел Ей Лейкърс до
Коментари Харесай

ЛеБрон: Сезонът в „балона“ е най-трудното предизвикателство в кариерата ми

ЛеБрон Джеймс съобщи, че извеждането на Ел Ей Лейкърс до финалите на НБА след близо тримесечен престой в „ балона “ в Орландо е едно от най-големите провокации в кариерата му.
35-годишната суперзвезда се приготвя за юбилейната си десета поява във край на НБА в сряда, когато „ езерняците “ излизат на паркета против Маями Хийт в разногласието за купата в невиждан сезон, стартирал преди 11 месеца. Пандемията от ковид принуди НБА да прекрати лигата в средата на март, като гневът, ориентиран към расизма и полицейската грубост съвсем провокираха „ Краля “ и Лейкърс да прекратят непринудено присъединяване си в сезона през август.
Джеймс, който се надява да завоюва четвърти шампионски пръстен с трети друг тим след предходните си триумфи с Маями и Кливланд Кавалиърс, сподели, че този раздробен сезон е най-трудният в кариерата му. „ Това е евентуално най-предизвикателното нещо, което съм правил като експерт, във връзка с отдаденост към нещо и достигането до него. Но знаех, когато идвах тук, какво ще се случи. Беше извънредно мъчно. Но аз съм тук заради една-единствена причина и тя е да се боря за шампионската купа. Това бе настройката ми преди да вляза в „ балона “ – главната ни цел бе да финишираме сезона и да се борим за купата “, стартира Джеймс пред публицисти.
През юли той се пошегува, че влизането в „ балона “ в Орландо е като затворническа присъда, като призна, че е изгубил визия за времето във Флорида. „ Дори не знам какъв брой дни минаха. Колкото и да, се усещат като пет години. Така че, няма значение. Никога не съм бил толкоз фокусиран и подготвен за мачове в кариерата си “. Джеймс сподели, че до момента в който Лейкърс не отпътувал за Орландо през юли, той до последно не бил сигурен, че ще сезонът ще бъде приключен. „ Не знаех, че това е вид, до момента в който не се качихме на самолета в Ел Ей за Орландо. Докато не кацнахме тук, не слязохме от самолета, не се качихме на рейса и не пристигнахме в хотела – чак тогава осъзнах, че сезонът ще бъде завършен “.
Тазгодишните финали изправят ЛеБрон против някогашния му треньор в отбора на „ горещите “ Ерик Сполстра. Двамата завоюваха купата в поредни години през 2012 и 2013, само че Джеймс се върна в Кливланд през 2014. Джеймс, за който преди се говореше, че е имал обтегнати връзки на моменти със Сполстра, съобщи, че успеха над Маями няма да добави в допълнение задоволство. „ Абсолютно не. Няма значение против кого играем на финала. Вече е задоволително мъчно да стигнем до финала, да бъдем в тази позиция. Ако успееш да триумфираш във финала, няма значение против кого е станало. Щастлив съм, че имам опция да съм тук и да съставлявам освен себе си, само че и нашите почитатели, организация, съотборници, треньорски щаб, подготвителен щаб и толкоз доста други, които съставляват тази организация с най-голямо почитание “, приключи Джеймс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР