ЛеБрон Джеймс затвърди статута си на един от най-великите играчи

...
ЛеБрон Джеймс затвърди статута си на един от най-великите играчи
Коментари Харесай

ЛеБрон Джеймс подобри рекорда за най-много точки в историята на НБА

ЛеБрон Джеймс затвърди статута си на един от най-великите играчи в историята на Националната баскетболна асоциация, откакто усъвършенства върха на именития Карим Абдул-Джабар за най-вече точки в Лигата.

Джеймс означи своята точка номер 38 388 в НБА малко преди края на третата част на дуела с Оклахома Сити Тъндър в Лос Анджелис. Това се случи пред погледа на самия Абдул-Джабар, който бе на трибуните в залата и излезе на корта за къса гала, в която взе участие и комисионерът на Лигата Адам Силвър.

" Искам да благодаря на почитателите на Лейкърс, вие в действителност сте неповторими. Да сторя това в наличието на легенда като Карим в действителност е особено ", показа Джеймс. Рекордът на Абдул-Джабар бе недокоснат от 1984-та година, като ЛеБрон съумя да го усъвършенства в границите на малко повече от 1400 мача, до момента в който Абдул-Джабар има 1560 мача в Лигата. Майкъл Джордан остава баскетболистът с най-вече точки приблизително на мач - 30.1, до момента в който Джеймс е пети в тази ранглиста с 27.1.

За страдание на Краля неговият отбор загуби дуела с Тъндър със 130:133 и по този начин още повече понижи възможностите си да влезе в плейофите през този сезон. Лейкърс заема 13-то място в Западната конференция с 25 победи и 30 загуби, до момента в който Оклахома Сити е на 11-та позиция в същата конференция с актив 26-28.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР