ЛеБрон Джеймс спечели последния си дуел с Дуейн УейдОтборът на

...
ЛеБрон Джеймс спечели последния си дуел с Дуейн УейдОтборът на
Коментари Харесай

ЛеБрон Джеймс спечели последния си дуел с Дуейн Уейд

ЛеБрон Джеймс завоюва последния си двубой с Дуейн Уейд
Отборът на Ел Ей Лейкърс победи Маями Хийт със 108:105 вкъщи в мач от постоянния сезон на Националната баскетболна асоциация, в който за финален път един против различен се изправиха бъдещите членове на Залата на славата ЛеБрон Джеймс и Дуйен Уейд.

Приятелите, които бяха определени в невероятния драфт през 2003-та година, от който излязоха още Кармело Антъни и Крис Бош, и които станаха първенци два пъти с екипа на Хийт през 2012 и 2013, бяха противници за 31-ви и финален път в кариерата си. За Уейд, който изкара съвсем цялата си кариера в Маями, това е финален сезон. По подигравка на ориста срещата сред Лейкърс и Хийт бе решена точно с двубой сред двамата, като в заключителните секунди ЛеБрон съумя да попречи на противника си да осъществя тройка, която щеше да вкара мача в продължение. Джеймс приключи дуела с 28 точки, 12 асистенции и 9 битки, до момента в който Уейд осъществя 15 точки от пейката.

"Усещането е необичайно, изпълнен съм с страсти сега, знаейки, че изгубвам един от братята си в играта, с който съм водил толкоз борби, дружно и един против различен. Нямаше по-добър метод да сложим край от този, тук в Стейпълс Сентър. Той ще липсва на цялата лига, това е сигурно", показа след мача Джеймс, който има 16 победи и 15 загуби против Уейд.

"Тежко е. Това е смисълът на играта, да се изправиш против един от най-великите в историята. Независимо дали бяхме съотборници или противници, постоянно изкарвахме най-хубавото един от различен. Толкова съм признателен, че бях в един драфт с него. Приятелството ни минава границите на баскетбола. Но несъмнено всичко това ще ми липсва", разяснява Уейд.

С този триумф Лейкърс към този момент имат актив от 17 победи и 10 загуби и заемат пето място в Западната конференция, до момента в който Маями е на девета позиция на Изток с 11 триумфа и 15 провали. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР