ЛеБрон Джеймс и Стеф Къри са двете големи имена, които

...
ЛеБрон Джеймс и Стеф Къри са двете големи имена, които
Коментари Харесай

ЛеБрон Джеймс и Стеф Къри попаднаха в предварителния списък с играчи на САЩ за Париж 2024

ЛеБрон Джеймс и Стеф Къри са двете огромни имена, които оглавяват листата от 41 състезатели, от които ще бъде изработен изборът за състава, който ще съставлява Съединени американски щати на Летните олимпийски игри в Париж 2024.

Във френската столица през това лято американците ще преследват своя пети пореден златен орден в олимпийския шампионат при мъжете, като този път отпред на звездната селекция ще бъде треньорът Стив Кър, който води и тима на Голдън Стейт Уориърс в Националната баскетболна асоциация (НБА).

Сред неговите избраници в предварителния лист попаднаха цели 13 състезатели, които в предишното са печелили златен орден от най-големия състезателен конгрес, включитлено и Кевин Дюрант, който бе част от състава на Съединени американски щати във всяка една от последните три Олимпиади.

В оповестената група личат още имената на Антъни Дейвис, Джими Бътлър, Пол Джордж, Кайри Ървинг и Джоел Ембийд, който осъществя рекордните 70 точки в историята на отбора на Филаделфия в понеделник, а през предишния октомври разгласи желанието си да играе за тима на Съединени американски щати, макар че към него имаше интерес от страна на родния му Камерун и Франция.

Олимпийският шампионат по баскетбол в Париж 2024 ще се организира сред 27 юли и 11 август, като дуелите от груповата фаза ще се проведат на стадион " Пиер Мороа " в Лил, до момента в който елиминациите ще бъдат в зала " Берси " в Париж.

The 41 players selected to the 2024 Men's National Team Player Pool have deep USA Basketball ties.

13 Olympians
22 World Cup participants
24 Senior National Team gold medals
18 Junior National Team gold medals

See below for more on the Player Pool's experience ️
— USA Basketball Communications (@USABcomms)





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР