ЛеБрон Джеймс (Ел Ей Лейкърс) и Янис Адетокумбо (Милуоки Бъкс)

...
ЛеБрон Джеймс (Ел Ей Лейкърс) и Янис Адетокумбо (Милуоки Бъкс)
Коментари Харесай

ЛеБрон и Янис ще са капитани на двата отбора в Мача на звездите

ЛеБрон Джеймс (Ел Ей Лейкърс) и Янис Адетокумбо (Милуоки Бъкс) ще бъдат капитани на двата тима в Мача на звездите в Националната баскетболна асоциация, откакто получиха най-вече гласове в анкетата измежду почитатели, публицисти и играчи.

Ветеранът Джеймс ще взе участие за 19-ти път, а сигурни титуляри от Западната конференция са още Стеф Къри (Голдън Стейт Уориърс), Никола Йокич (Денвър Нъгетс), Лука Дончич (Далас Маверикс) и Зайън Уилямсън (Ню Орлийнс Пеликанс). За Адетокумбо това ще е седми мач на Звездите, а от Изток титуляри ще бъдат също Джейсън Тейтъм (Бостън Селтикс), Кевин Дюрант (Бруклин Нетс), Донован Мичъл (Кливланд Кавлаиърс) и Кайри Ървинг (Бруклин Нетс). Лидерът на Филаделфия Севънтисиксърс Джоуел Ембийд остава отвън титулярите, откакто получи по-малко гласове от Тейтъм.

Както и в предходните няколко години, капитаните на двата тима ще изберат своя състав в драфт, като могат да избират баскетболисти и от двете конференции. Драфтът ще се организира малко преди началото на самия мач, който ще се играе на 19-ти февруари в Солт Лейк Сити, Юта.

В същото време водачът в Източната конференция Бостън Селтикс записа трето следващо проваляне, откакто загуби семейството си на Ню Йорк Никс със 120:117 след продължение. В Бостън домакините наваксаха закъснение от 12 точки в последните пет минути на четвъртата част, само че Джейлън Браун пропусна два основни фала 7,6 секунди преди края на продължението, с цел да разреши на Никс да грабне успеха.

Джулиъс Рандъл осъществя 37 точки и 9 битки за гостите, Джейлън Брънсън приключи с 29 точки и 7 асистенции, а Никс записаха единствено осем изгубени топки в дуела. За Селтикс Джейсън Тейтъм вкара 35 точки и добави 14 битки, а Браун се регистрира с 22 точки и 9 битки, само че двата пропуснати фала в края на продължението принудиха Бостън да направи нарушаване, с което шансове за триумф се изпариха. " Удържахме натиска, играхме заедно и крепко. Постигнахме добър резултат ", разяснява Джей Ар Барет след дуела.

След този триумф Ню Йорк Никс заема седмо място на Изток с баланс 27-23, до момента в който Бостън продължава да бъде тимът с най-хубав актив в Лигата (35-15).

Останалите резултати:
Нетс - Пистънс 122:130
Хорнетс - Булс 111:96
Рокетс - Кавалиърс 95:113
Сънс - Маверикс 95:99
Клипърс - Спърс 138:100. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР