Лебедовата песен на Анди Мъри на Уинбълдън определено ще остане

...
Лебедовата песен на Анди Мъри на Уинбълдън определено ще остане
Коментари Харесай

Федерер: Летях специално до Лондон заради Анди; ще се опитам да се върна за мача с Радукану

Лебедовата ария на Анди Мъри на Уинбълдън несъмнено ще остане като един от най-емоционалните и значими моменти за шампионата през тази година. Най-успешният английски тенисист за всички времена получи изпращането, уместно за някогашен номер 1 и повторен първенец на конкуренцията, а това наподобява, като началото на края на една от най-великите столетия в историята на тениса, а точно тази на Голямата четворка. По тематиката, в изявление за ESPN, приказва Роджър Федерер, който бе един от мнозината, които поздравиха сър Анди за кариерата му и даже е пътувал особено, с цел да гледа последния дуел на британеца:

" Той беше на Laver Cup (през 2022-ра), когато се отгеглих от тениса… Обичах да играя против него, макар че ме е побеждавал към 20 пъти… Разбира се, през вчерашния ден бях прочувствен.Искаше ми се да бях там (на Централния корт) нощес, само че имах задължения и не знаех по какъв начин ще се развият нещата.

Всъщност взех по-ранен полет във вторник, с цел да бъда тук, ако вземе присъединяване сингъл. Когато се качих на самолета и научих, че Анди няма да играе на сингъл, бях като „ О, Боже мой “. Бях в подготвеност. За страдание нощес не можах да участвам. Успях да отида при него за малко преди мача.

Виждах, че Анди беше извънредно нервозен и умислен тъкмо в този миг. Очевидно Уимбълдън значи доста за него, за фамилията и за екипа му. Гледах още веднъж всички видеа, свързани с мача (на двойки с Джейми) и си споделих: " Това е ужасно за него! ". Не желая да давам обещание нищо, само че ще се опитам да се върна за смесените му двойки с Радукану.

Roger Federer on Andy Murray’s final Wimbledon, ‘He was there for my retirement at Laver Cup… I loved playing him even though he beat me probably 20 times… of course I was emotional yesterday’

“We’re 2 down in the Big 4. You and now Andy Murray has joined you, saying goodbye…
— The Tennis Letter (@TheTennisLetter)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР