Le Parisien“ представя проучване, проведено от производителя на часовници и

...
Le Parisien“ представя проучване, проведено от производителя на часовници и
Коментари Харесай

Смяна на часа: не, вие няма да спите с един час повече

„ Le Parisien “ показва изследване, извършено от производителя на часовници и свързани с тях медицински произведения " Withings ", което демонстрира, че при прекосяване към зимно часово време, увеличението на времето за сън е нищожно, обратно на признатите схващания.

Кой не е чувал за преместването на стрелките на часовника към зимно време: " Ще можем да спим с един час повече "? Дори концепцията да е съблазнителна, за жалост тя е неправилна. Това е резултатът от изследването, на което сме очевидци.

Когато преместваме часовниците си с един час обратно през нощта в събота против неделя, компанията е анализирала съня на 30 000 от своите клиенти. Тя е употребила данните, събрани посредством нейните часовници и други свързани уреди, задействани при пробуждането. Какво демонстрират те? Средно французинът спи единствено една четвърт час повече в събота против неделя, когато прекосяваме към зимното часово време.

Ясно е, че когато някой нормално става в 9 часа, той ще отвори тази неделя заран очите си в 8:15. Но в главата му ще бъде 9:15. " Това демонстрира, че тялото е „ запаметило “ лятното часово време ", споделя Одри Рампацо, маркетингов управител на компанията за Франция. „ Ние в действителност нямаме потребност от този спомагателен сън, по тази причина се разсънваме. "

Трябва да отбележим, че цифрите демонстрират леко неравноправие сред половете, защото дамите печелят единствено 14 минути повече сън, до момента в който мъжете могат да се насладят на още цели три минути сън. Ако желаете да изравните междинните стойности, не се колебайте да „ издърпате “ брачна половинка си от леглото. И хвърлете виновността за бруталното му пробуждане върху промяната тутакси. / БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР