Лазерният монохромен MFC-B7715DW е икономично устройство с четири основни функции:

...
Коментари Харесай

Brother MFC-B7715DW – икономичен и здрав мултифункционал за офиса и дома


Лазерният монохромен MFC-B7715DW е икономично устройство с четири съществени функционалности: щемпел, прекопирване, сканиране, факс (снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Макар че през днешния ден бизнесът е цифровизиран и огромна част от значимите публични услуги се доставят електронно, в доста случаи ни се постанова да разпечатаме документи. И в дома, и в дребния офис от време на време е необходим принтер. За такива случаи е планиран Brother MFC-B7715DW – здрав, пестелив мултифункционален уред за обща приложимост в дома, домашния офис, дребния и междинен бизнес.

Лазерният монохромен е част от серията устройства TonerBenefit, които се отличават с пестелив щемпел, с допустимо най-ниски разноски за печатане на страница с включения автентичен тонер. Някои от ранните консуматори, които са заменили съществуващите си принтери с този модел, споделят със удовлетворение, че са не запомнили казуса със засъхващите печатащи дюзи на предходните си мастилено-струйни устройства и в този момент са спокойни, че когато им потрябва отпечатване, ще го имат безпроблемно. Освен това при не изключително натоварено потребление тонерът им стига за месеци напред.

Трябва да се признае и, че чисто физически устройството е много крепко и издръжливо. Brother споделя, че мултифункционалите от линията са направени „ от издръжливи материали ” и имат „ здрав корпус ”. Уверихме се в това по време на тестването. Тъй като тестовият модел дойде без кутия, а се наложи много да го возим, носим, подвигаме, слагаме, местим и побутваме по всички страни – както демонстрират фотосите и видеото, той е недокоснат.



Основни характерности

Brother MFC-B7715DW има четири съществени функционалности: щемпел, прекопирване, сканиране, факс.

Дейностите по щемпел и прекопирване са в режим на по-малко от 50 dB. С това моделът не е най-тихият на пазара, само че изрично не натоварва сетивата със затормозяващо слуха бумтене по време на отпечатването. В останалото време е спокоен съвсем като апарат, който не се употребява.

Пестелив е и от позиция на енергийно ползване. Консумацията на електрическа енергия е 475W при щемпел, 42W в режим на подготвеност и 6,2W в режим на отмора. Има и спокоен режим на щемпел с консумация 260W. Типичната консумация на сила е 1,348 kWh седмично. Разбира се, най-пестеливите биха могли и да го изключват, изключително в случай че дилемите по щемпел се случват рядко.

По подразбиране този апарат идва с автентичен тонер Brother TN-B023 за 2000 страници на цена от единствено 49 лева, както и с автентичен барабанен модул Brother DR-B023 с подобен потенциал от 12 000 страници.

Печат

MFC-B7715DW печата черно-бяло със скорост до 34 страници в минута, което е повече от задоволително за прилагане в дом, домакински офис, дребен или дори средноголям офис. Има функционалност за двустранен щемпел – нещо „ наложително ” за актуалния принтер както поради удобството, по този начин и за икономисване на хартия. При двустранен щемпел потребителите могат да чакат по към 16 листа в минута.

Тонерът, включен в комплекта, би трябвало да е задоволителен за към 2000 страници.

Тавата за хартия побира 250 листа, тъй че би трябвало да се „ презарежда ” по-често, само че това надали е огромно усложнение. Има и автоматизирано листоподаващо устройство за 50 листа. Производителят споделя, че машината е разчетена за натоварване докъм 2000 страници на месец.

Освен в най-традиционния формат A4, устройството може да печата върху хартия А5 и А6, както и пликове за писма. За задачата в тавата има преносим ограничител, подпомагащ вярното слагане на хартията. Двустранният щемпел обаче е използван единствено при размер А4. Машината работи с елементарна и рециклирана хартия (от 60 до 163 г/м2).

Копиране

Копирната функционалност, вградена в модела, е оразмерена също за дребен офис или дом. Могат да се копират документи с размер до А4.

Тъй като не се чака да се копират и печатат висококачествени цветни изображения, общоприетата резолюция от 600×600 dpi е предостатъчна за черно-белите копия. Все отново има и режим на висококачествено печатане при 2400 x 600 dpi.

Възможно е увеличение/намаление в диапазона от 25% до 400% със стъпка през 1%. От позиция на скорост лимитът за копирането е същият като при едностранния щемпел – 34 страници в минута.

Сканиране и факс

Сканирането на документи планува няколко разновидността за изходния резултат – обликът може да се трансформира във файл в обвързван към мрежата компютър, да се подаде на стратегия за разчитане на текст (OCR), да се запази като изображение – изобщо всичко, което би могъл да пожелае потребителят.

Вграденият факс-модем на 33.6 kbps е подготвен да изпрати документите до посочен факс-номер – функционалност, която мнозина смятат за отмряла, само че в действителност към момента се употребява в някои ведомства.

Мрежова съгласуваност

Принтерът се свързва в мрежа, като това може да става с безжична (Wi-Fi) или кабелна връзка. За задачата е належащо да се конфигурират съответните драйвери, които се изтеглят от уеб страницата на Brother. Настройването на мрежовата съгласуваност изисква нараснало внимание. Препоръчително е да се избра англоезична апаратура.

След като потребителят настрои мрежовото свързване, работата с устройството е извънредно лесна и надали ще затрудни даже неопитните консуматори. Оттам насетне при стартиране на разпечатка първата страница излиза след 8,5 секунди.

Възможен е и пряк щемпел от безжични устройства, да вземем за пример смарт телефони или таблети, без нужда от безжична точка за достъп.

При избора на кабелна връзка потребителят би трябвало самичък да си обезпечи нужния мрежов кабел, защото в комплекта на устройството не е очакван подобен.

Наличност и цена

Многофункционалното печатащо устройство е налично в комерсиалната мрежа у нас от оторизираните сътрудници на производителя. Цената на принтера е към 630 лева с включен Данък добавена стойност и гаранция 24 месеца.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР