Лайза Монтгомъри, 43-годишна американка, изживява последните си дни във федерален

...
Лайза Монтгомъри, 43-годишна американка, изживява последните си дни във федерален
Коментари Харесай

Смъртоносна инжекция за жена, изрязала бебе от утробата на майка му

Лайза Монтгомъри, 43-годишна американка, изживява последните си дни във федерален затвор. На 8 декември тя ще бъде екзекутирана със смъртоносна инжекция поради изключително грубо ликвидиране, което прави през 2004 година,

Тогава тя връзва с кабел бременната в осми месец 23-годишна Боби Джо Стинет, изкормва плода от утробата ѝ с кухненски нож, прерязва пъпната шнур и я удушава с въже.



Монтгомъри е наказана на гибел от щата Мисури още през 2007 година, само че заради мораториум върху осъществяването на федералните смъртни санкции, траял 17 години, тя още е жива.

Администрацията на Тръмп възвърне осъществяването на смъртни присъди от юли тази година и към този момент седем души получиха най-тежкото наказване за своите закононарушения.

Лайза Монтгомъри обаче ще бъде първата жена, която ще бъде екзекутирана в Съединени американски щати от близо 70 години насам - такава присъда не е изпълнявана от 1953 година

Лайза и Боби се срещат по интернет. Очакващата бебе жена и брачният партньор ѝ имат разплодник за териери.

Точно това е мотивът двете дами да се срещнат - Лайза споделя, че желае да купи кученце, като освен това заблуждава Боби, че също е бременна и терминът ѝ наближава.

На 16 декември 2004 година двете дами се срещат в дома на Стинет и Монтгомъри прави кървавото действие, за което по този начин и не излиза наяве до каква степен е авансово планувано или се дължи на надълбоко психологично разстройство.

Удивителното в тази ситуация е, че изтръгнатото от майчината вътрешност момиченце оцелява и в този момент е на 16 години. Кръстено е Виктория Джо, което не е инцидентно.

Майката на Боби, разтревожена, че щерка ѝ не подвига телефона, след няколко часа отива в дома ѝ и я намира мъртва, цялата в кръв. Започва търсене на килъра и на плода.

В компютъра на жертвата прочитат кореспонденцията ѝ и още на идващия ден Лайза е задържана във фермата си, където е отвела и бебето. Пред полицията тя твърди, че детето е нейно и го е родила преди няколко дни.

Проверки в лечебните заведения и ДНК тест потвърждават чие е и то е върнато на татко му Зеб Стинет.



По време на правосъдния развой отбраната на Монтгомъри пледира, че тя страда от биполярно разстройство и сега на убийството същински е вярвала, че е бременна, даже е имала външни признаци за това.

В подобен смисъл тя не е можела да реши, че прави закононарушение. Нейната повредена душeвност отбраната изяснява с голям брой контузии в детството, в това число изнасилвания от татко ѝ, довели до алкохолизъм още в ранна възраст.

Обвинението обаче твърди, че закононарушението е авансово планувано.

Доказателство е дългата преписка към кученцата и опитът на Монтгомъри да показа бебето за свое, заблуждавайки брачна половинка си, че е бременна и терминът ѝ е в средата на декември.

Отгоре на всичко, през 1990 година, откакто ражда четвъртото си дете, тя претърпява интервенция за връзване на маточните тръби - способ на дезинфекция. Няколко пъти по-късно Лайза твърди, че е бременна, което е невероятно, по тази причина брачният партньор ѝ Карл Боумън, който е татко на две от четирите деца, отглеждани в фамилията, се усъмнява за последната бременност.

Майката и сестрата на Лайза също удостоверяват, че тя и брачният партньор ѝ няма по какъв начин да имат повече деца. За особената свирепост на убийството приказва фактът, че Боби е била жива и в схващане, опитвала се е да се отбранява, до момента в който Монтгомъри е изрязвала с кухненски нож плода от утробата ѝ.

След като известно време отхвърля закононарушението, Лайза споделя, че е взела нож, въже и щипка за клампиране на пъпна шнур, отивайки в дома на Стинет.

Така килърката индиректно признава виновността си и е наказана на гибел. Виктория и татко й от дълго време са се преместили в различен щат, пробват се да не помнят нещастието и не се знае дали ще участват на слагането на смъртоносната инжекция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР