Лайза Минели e родена на 12 март 1946 г. в

...
Лайза Минели e родена на 12 март 1946 г. в
Коментари Харесай

Честит 75-ти рожден ден на неповторимата Лайза Минели

Лайза Минели e родена на 12 март 1946 година в Лос Анджелис, Калифорния.

Дъщеря е на международно известната актриса Джуди Гарланд, изиграла Дороти в „ Магьосникът от Оз “ през 1939 година, и режисьора Винсънт Минели.

Основно е била отгледана в студията на MGM, до момента в който родителите ѝ прекарват съвсем цялото си време там, и прави дебюта си на тригодишна възраст, във кино лентата „ In the Good Old Summertime “.

Родителите ѝ се развеждат през 1951-ва, а през 1952-ра, майка ѝ се омъжва за Сидни Луфт.

 лайза минели Getty/Gulliver

На шестнадесетгодишна възраст, Лайза заживява сама в Ню Йорк, в битката си за своя лична кариера в шоубизнеса. Първото ѝ самопризнание, идва за ролята ѝ в театралната продукция „ Best Foot Forward “ през 1963-та. Година по-късно, Джуди Гарланд, кани Лайза да взе участие дружно с нея в зрелище на „ London Paladium “.

Шоуто жъне триумф незабавно, и на второто зрелище, Лайза бива включена за непрекъснато. Представянето на Лайза в Лондон се трансформира в повратна точка в кариерите, и в връзките на майка и щерка. Публиката безрезервно се влюбва в Лайза и Джуди Гарланд, съзнавайки, че Лайза е към този момент стара, със своя лична кариера. По време на това шоу, Лайза се среща с първият си брачен партньор, Питър Алън, другар на Джуди.

 лайза минели Getty/Gulliver

Лайза печели премията Тони, на 19-годишна възраст, и бива номинирана за премията Оскар, на 23-годишна възраст, за ролята си на Пуки Адамс, във кино лентата „ The Sterile Cuckoo “.

Тя печели „ Оскар “, за ролята си на Сали Боус, във кино лентата „ Кабаре “. Седемдесетте години са доста ангажиращи за Лайза. Постоянно се снима във филми, взе участие в представления и музикални изяви. Тя и нейният добър другар на име Халстън, са постоянни гости на „ Studio 54 “ – най-известният диско-клуб в света.

Била е омъжена 4 пъти: за Питър Алън (1967–1974), Джак Хейли (1974–1979), Марк Джиро (1979–1992), Дайвид Джест (2002–2003).
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР