Лайм е цитрусов плод от семейството на лимоните. Той обаче

...
Лайм е цитрусов плод от семейството на лимоните. Той обаче
Коментари Харесай

6 причини да пиете сок от лайм всеки ден

Лайм е цитрусов плод от фамилията на лимоните. Той обаче има по-различен усет от елементарния жълт лимон. Съдържа необикновено огромни количества витамин С и има страхотни изгоди за здравето.

Сокът от лайм може да е потребен в доста връзки за възстановяване на здравословното положение и функционалностите в тялото. Ето за какво е добре да бъде включван постоянно в храненето и ежедневната рутина.

Сокът от лайм подтиква метаболизма и обмяната на веществата. Хранителните детайли се усвояват по-бързо и качествено, отделя се сила и се забързва цялостното размразяване на мазнините в тялото. Ако поддържате диета и двигателен режим, сокът от лайм може да ви помогне да постигнете резултатите, към които се стремите.

Детокс на черния дроб и тялото

Сокът от лайм прочиства клетките от отрови и подтиква обновяването им. Това важи изключително за чернодробните кафези, които са мощно повлияни от токсините в тялото. Черният дроб има голям брой функционалности, като една от най-съществените от тях е извеждането на токсините от организма. Сокът от лайм може да улесни тази нелека задача, която черният дроб има.

За положително зрение

Сокът от лайм е потребен за очите. Той усъвършенства зрението с помощта на богатото съществуване на витамин С, който е мощен антиоксидант. Антиоксидантите са доста значими за зрителната функционалност и здравето на очите, защото се борят с възпаленията, причиняващи дегенерации и утежняване на зрението.

Повишава имунитета

Сокът от лайм е значим за имунната система. Той подтиква защитните ѝ сили, като я прави по-способна да се бори с офанзивите на разнообразни патогени от външната среда. Редовната консумация на сок от лайм може да е доста потребна в наближаващия сезон на грипа и настинките.

Подобрява храносмилането

Сокът от лайм съдържа доста високи равнища лимонена киселина. Ако пиете сок от лайм всяка заран на гладно, примесена с малко филтрирана вода, това ще форсира метаболизма, обмяната на веществата и ще усъвършенства способността на организма да обработва храната, написа az-jenata.bg. Храната се разгражда по-лесно, което защищава от стомашни раздразнения, неразположения, отичане и газове.

Действа противовъзпалително
Богатството на антиоксиданти, което сокът от лайм съдържа, го прави едно прелестно противовъзпалително средство. Ако постоянно приемате сок от лайм, той ще помогне за угнетяване на общото инфектиране в клетките, което е причина за дегенеративни, хронични, възпалителни и ракови болести.

Намалява риска от диабет

Сокът от лайм има свойството да управлява кръвната захар и да усъвършенства чувствителността на клетките към инсулина. Това освен понижава риска от диабет, само че и оказва помощ в контрола на към този момент съществуващо заболяване.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР