„Лайънс клуб Русе Север“, „Лайънс клуб Русе“ и „Лайънс клуб

...
„Лайънс клуб Русе Север“, „Лайънс клуб Русе“ и „Лайънс клуб
Коментари Харесай

Русенски деца се състезават в български правопис

„ Лайънс клуб Русе Север “, „ Лайънс клуб Русе “ и „ Лайънс клуб Сексагинта Приста “ проведоха четвъртата градска конкуренция „ Буквоплет 2019 “ в „ Канев център “.
Проявата е приспособена версия на български език на британското spelling bee, за възпитаници от втори клас.
Българската акомодация на формата, марката, логото и разпоредбите са авторство на членовете на „ Лайънс клуб Русе Север “. Идеята е самодейността да се развива и в народен мащаб. Със подпомагане на Лайънс клубове по места и помощ от Русе и „ Дистрикт 130 България “, надпревари по буквоплет се организират в Русе, Пловдив, Варна и Панагюрище. В началните стадии на конкуренцията с огромен възторг се включват всички второкласници от градовете, където се организира. В рамките на няколко месеца те целеустремено се готвят за надпреварата, учейки даже наизуст вярното изписване на стотици думи с особености в правописа на български език. Това става под формата на игра и развлечение.
В настоящето издание участваха рекорден брой деца от 20 учебни заведения от Русе. От стартиралите 40 участници, петима демонстрираха изравнени благоприятни условия и в оспорвана битка излъчиха финалистите. До този стадий доближиха представителите на ОУ „ Любен Каравелов” и на СУПНЕ „ Фридрих Шилер” Емили Бохосян и Александра Димитрова, които получиха правото да показват град Русе на 12 май, в първото национално съревнование.
Всички участници получиха грамоти и пъзели с карта на България, а финалистите и електронни четци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР