Лай Чъ Уай стана първият параплегик, който изкачи на инвалидна

...
Лай Чъ Уай стана първият параплегик, който изкачи на инвалидна
Коментари Харесай

Параплегик изкачи с инвалидна количка небостъргач в Хонконг

Лай Чъ Уай стана първият параплегик, който изкачи на инвалидна количка фасадата на небостъргач в продължение на 250 метра, като се набираше на спуснато от върха въже, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Начинанието му лиши 10 часа и с него той набира средства за хора с пострадвания на гръбначния дирек.

Тридесет и седем годишният катерач, който пострада преди 10 години след случай, не можа да се изкачи до върха на 300-метровия небостъргач "Нина Тауър " на полуостров Каулун.

"Беше много страшничко, показа Лай Чъ Уай. Като катериш канара, можех да се закрепиш за издатините и дупките, само че тук имаше единствено стена от стъкло. Можех да разгадавам единствено на въжето, за което бях висящ! ".

Смелчагата съумя да събере дарения в размер на над 670 хиляди $. Предине щастния случай, който го сполетя през 2011 година, Лай е бил обявяван четири пъти за първенец на Азия по планинско катерене и бе класиран осми в международната сан листа.

След като долната част на тялото му се сковава, той продължи с катеренето, като окачваше инвалидната си количка на система за покачване. Преди пет години той изкачи по този метод 495-метровата планина Лайън рок, една от забележителностите на Хонконг.

Със своите смели инициативи Лай Чъ Уай загърбва мисълта, че е човек с увреждания, и си потвърждава, че може да мечтае и да реализира фантазиите си. Той държи да изпрати обръщение на всички хора в неговото състояние в никакъв случай да не се предават.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР