Лавров предупреди, че има реална опасност от избухването на трета

...
Лавров предупреди, че има реална опасност от избухването на трета
Коментари Харесай

Сергей Лавров предупреди за реална опасност от световна война

Лавров предизвести, че има действителна заплаха от експлоадирането на трета международна война и че опасността не би трябвало да бъде подценявана. В същото време той напомни, че Русия изхожда от подписаната пред януари тази година от водачите на „ нуклеарната петорка “ декларация. В нея се показва, че в нуклеарната война не може да има спечелили и тя в никакъв случай не би трябвало да стартира.

Лавров изрази убеденост, че спорът с Украйна ще завърши с подписването на кротичък контракт.

„ Параметрите ще се дефинират на оня етап на военните дейности, на който този контракт стане действителност “, акцентира съветският първи посланик.

От своя страна украинският външен министър Дмитро Кулеба отговори, че Лавров просто се пробва да „ изплаши света да не поддържа Украйна “.

На този декор генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш идва на работно посещаване в Москва.

В програмата му са включени договаряния с съветския министър на външните работи Сергей Лавров и с президента Владимир Путин.

Очаква се Сергей Лавров да осведоми Антониу Гутериш за хода на по този начин наречената от съветските управляващи специфична военна интервенция в Украйна.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР