Лавинната асоциация у нас се състои от трима души. Те работят

...
Лавинната асоциация у нас се състои от трима души.
Те работят
Коментари Харесай

България разчита на волята на трима доброволци при лавина

Лавинната асоциация у нас се състои от трима души.

Те работят напълно на доброволчески начала. Всяка заран в избран час издават бюлетин, в който показват какъв брой висока е лавинната заплаха, осведоми Bulgaria ON Air.

" Една от главните хрумвания на този бюлетин и по света, и тук, е да има предварителна защита. Не всички се вслушват, не всички четат, даже от време на време прочитат и отново вършат наопаки нещата, само че колкото по-голяма осведоменост има, толкоз по-голям късмет има да понижим риска. Това е доста значимо и за ски зоните, въпреки всичко хората към този момент четат, гледат, интерактивни са, и за съжаление само тук имаме данни, на които се базират бюлетините ", разяснява Анди Балевски от Българската лавинна асоциация.

От Асоциацията обявиха, че имат огромното предпочитание и упоритост да разширят активността си и да вършат всекидневен бюлетин освен за Банско и Пирин, само че и за всички планини и курорти в България - това е скъпо начинание и за сходна огромна активност е нужна помощ и държавна политика.

" Лавинната работа е скъпо и рисковано начинание, сега цялата ни асоциация е от трима интензивно настоящи членове на терен. Всичко финансираме от персонални средства и помощ на частни лица и частни организации, които са малко и не стигат ", сподели Росица Михайлова от Българската лавинна асоциация.

В Асоциацията се нуждаят от екипировка, принадлежности, повече наблюдателни площадки. За ефикасна работа се изискват и повече обходи на терен. Лавинната заплаха в Пирин продължава да е висока. Степента е с една по-ниска от през вчерашния ден, към този момент трета, само че всяко нахлуване в зоните отвън пистите може да е съдбовно.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР