Лавини убиха четирима души в Тирол в западната част на

...
Лавини убиха четирима души в Тирол в западната част на
Коментари Харесай

Лавини убиха четирима в Австрия

Лавини убиха четирима души в Тирол в западната част на Австрия през уикенда, заяви локалната полиция, представена от "Франс прес " и news.bg.
Ски курортите в Австрия остават отворени макар третата обсада поради ковид в страната, защото държавното управление споделя, че спортът навън съставлява дребен риск за заразяване.
Но управляващите в провинция Тирол предизвестиха в четвъртък за нараснал риск от лавини поради дъжд и снеговалеж, съчетани със мощен вятър и промени в температурата.
37-годишен мъж и 38-годишна жена, и двамата от провинцията, "задействаха лавина на височина 2100 метра " в региона Селрайн в събота, посочи полицейското ръководство в Тирол в изказване.
"И двамата бяха напълно заровени от лавината и телата им можаха да бъдат извадени едвам вечерта на 31 януари ", допълват от полицията.
В събота полицията разгласи гибелта на 16-годишно немско момче в региона на Куехтай.
Той не е разполагал с съоръжение за разкриване и е карал ски отвън пистите с двама другари на височина повече от 2600 метра, когато беше ударен от лавина.
48-годишен австриец също е умрял от лавина в събота по време на ски тичане в курорта Аксамер Лизум.
Още четири лавини са обявени в Тирол в събота, само че не са предизвикали човешки жертви.
През последните години приблизително към 20 души умират годишно от лавини в Австрия.
През зимата на 2019/20 година броят им беше по-малък, 13 души, частично поради спирането на сезона от първата обсада поради ковид.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР