Лавина уби скиор в Швейцария, а австрийските власти издадоха днес

...
Лавина уби скиор в Швейцария, а австрийските власти издадоха днес
Коментари Харесай

Лавина уби скиор в Швейцария

Лавина умъртви скиор в Швейцария, а австрийските управляващи издадоха през днешния ден предизвестия за лавини в източната планинска част на страната, заяви Българска телеграфна агенция.

В мощно засегнатия Източен Тирол и други елементи на австрийските Алпи, няколко пътища към момента са затворени в Тирол и някои долини са отрязани от останалата част на страната. Електрическата компания "Тинец " заяви, че 4000 семейства са останали без ток, откакто няколко електропровода са били прекратени от падналия сняг или паднали дървета.

Съседна Швейцария и Северна Италия претърпяха мощен снеговалеж през уикенда, а сняг падна също в елементи от Германия и Испания.

Властите на швейцарския кантон Нидвалден оповестиха, че един скиор, карал отвън пистите в група с още четирима, е бил погубен от лавина през вчерашния ден в региона на Титлис, южно от Люцерн. Спасителните екипи не са могли да реанимират 23-годишния швейцарец след изваждането му от снега.



Друг 23-годишен мъж от Германия е бил ранен през вчерашния ден в австрийския регион Ханенкам в Тирол, откакто е карал ски по затворена за втурване писта. Той е закаран от избавителен аероплан в болница в Кемптен, в Бавария.

В огромна част от швейцарските Алпи, управляващите покачиха равнището за заплаха за лавини до трета степен от пет вероятни след извънредно мощен снеговалеж през уикенда. На някои места се натрупа сред 50 и 80 сантиметра снежна завивка през последните три дни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР