Лавина от заплахи срещу съдии в Плевен. Само за седмица

...
Лавина от заплахи срещу съдии в Плевен. Само за седмица
Коментари Харесай

Лавина от заплахи срещу съдии в Плевен: Полочават по над 10 писма със закани на ден

Лавина от закани против съдии в Плевен. Само за седмица против арбитър Владислава Цариградска и сътрудниците ѝ в града са подадени 51 писма със закани, заяви за bTV ръководителят на окръжния съд.

Всички писма със закани идват на формалната поща на съда. В началото от един е-мейл. Сега – от два.

По думите му известно време тя е била с назначена защита

„ Такива известия идват и след работно време, в това число събота и неделя. Само през днешния ден сутринта ми рапортуваха за повече от 10 такива известия – съдържащи закани във връзка с арбитър Владислава Цариградска “, изясни Весела Любомирова Сахатчиева.

Поне пет институции са известени за заканите. Но отговор от полицията и прокуратурата към момента няма.

Това стана ясно на второто съвещание на краткотрайната комисия в Народното събрание по случая с Нотариуса

„ Призовавам съответните органи да извършат всичките дейности, с цел да бъдат прекратени тези заплашителни известия, защото те несъмнено оказват въздействие върху естествената работа на съдиите в нашия съд “, прикани Весела Любомирова Сахатчиева.

Камарата на следователите прикани в публично писмо всички управляващи и жители да дават на прокуратурата данните за търговия с въздействие в правосъдната власт. Въпросът стартира да се разисква от Международната асоциация на съдийските, както и от няколко прокурорски организации.

Аудиофайлът е и едно от доказателствата по делото за опасност против арбитър Цариградска

„ Това, което те вършат, е да насочат въпроси към български институции – за какво не се реагира в избрани обстановки, за какво да вземем за пример в тази ситуация при данни още през 2020 година за напън против съдии наказателно произвеждане е формирано едвам 2023 година “, попита риторично Весела Любомирова Сахатчиева.

Една от първите инспекции на специфичния прокурор за следствие на основния прокурор – Даниела Талева, беше за данни, свързващи Борислав Сарафов с аферата „ Осемте джуджета “. Докъде е стигнало следствието към този момент не е ясно.

Институциите дължат на мен като директно наранена и на вас като общество доста отговори, уточни тя

Специалният прокурор Даниела Талева не беше открита за коментар.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР