Лавина от оферти за сезонна работа в хотели и ресторанти

...
Лавина от оферти за сезонна работа в хотели и ресторанти
Коментари Харесай

Започна битката за сезонни кадри край морето

Лавина от предложения за сезонна работа в хотели и заведения за хранене даде старт на треската по набиране на личен състав край морето. В бюрата по труда и в уеб сайтове валят стотици разгласи за изпълнителски позиции, като най-високи заплати се оферират за готвачи – до 1800 лева Множество вакантни места, подобаващи и за гимназисти и студенти, ще предложат работодатели на борса в четвъртък в Юнашкия салон, оповестиха от Регионалната работа по заетостта. Държавата също ще удари рамо с образование на 393 безработни за готвачи, камериери, бармани, сервитьори, админи и озеленители. Курсовете ще приключат през юни, а най-хубавите ще се уредят с 3-месечни трудови контракти. Въпреки всички старания обаче и това лято ще се наложи импорт на фрагменти, безапелационни са хотелиерите.

Част от тях към този момент откриха сезона с балнеоложки стратегии за първите проведени групи. От седмица 125 немски пенсионери от Кьолн и Дюселдорф отмарят в комплекс “Слънчев ден” и в курорта Албена. Възрастните туристи се развличат в студа с просвета. “Нашите посетители по молове не вървят. Предпочитат хубавата музика и хубавото вино. Вече посетиха един концерт и операта “Любовен еликсир” на Доницети. Останаха впечатлени от прелестния театър. За страдание, обаче, броят им не пораства, а понижава поради мудността на нашата държава”, разяснява пред “Труд” Красимира Георгиева, дълготраен представител на “Cur Club”.

Чрез този туроператор от 25 година край Варна от средата на март доникъде на октомври почиват немски пенсионери. Триседмичната почивка им излиза към 1000 евро без балнеологията, за която броят още 300-400 евро. Част от сметката могат да покрият здравните им каси, само че за разлика от други страни в Европейски Съюз България не е подписала нужните съглашения, с цел да се признават лечебните процедури у нас като разход в Германия, разясни Георгиева. “Докато тези екстри не престават да са недостъпни, няма по какъв начин да претендираме да сме целогодишна дестинация”, заключи тя.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР