Laver CupОтбор на Европа – Отбор на Света 4-4Камерън Нори

...
Laver CupОтбор на Европа – Отбор на Света 4-4Камерън Нори
Коментари Харесай

Фриц надви Нори и отново завърза интригата в Laver Cup


Laver Cup

Отбор на Европа – Отбор на Света 4-4

Камерън Нори – Тейлър Фриц 1-6, 6-4, 8-10

Тейлър Фриц още веднъж изравни резултата в Laver Cup откакто надви над Камерън Нори във втория мач от днешната стратегия. Американецът разреши на съперника си да изравни играта, откакто завоюва първия сет единствено за 22 минути, само че в последна сметка победи в решаващия тайбрек и донесе нов триумф на водения от Джон Макенроу тим на Света.

Фриц направи повече непредизвикани неточности (17-15), само че за сметка на това записва и по-висок брой асове (5-4) и уинъри (24-14). Американският тенисист завоюва 59% от точките си на първи сервис (20/34) и осъществя четири от осемте си брейкпойнта (50%), до момента в който Нори беше безукорен при възможностите си за пробив (2/2), само че това не бе задоволително.

В началото на дуела Фриц наложи непостижимо за съперника си движение, демонстрирайки доста бърз и нападателен тенис. Световният №12 стартира вихрено мача и съумя относително елементарно да натрупа удобен задатък от 4-0, преди Нори да успее да прекъсне серията му. Американецът обаче бързо си върна контрола върху сета и завърши откриващата част при 6-1 в своя изгода.

Впоследствие обаче Нори усъвършенства доста играта си в отбранителен проект и осъществя ранен пробив за 2-0. Това обаче не обезвери Фриц и той реализира цялостен поврат, преди представителят на домакините да успее да възвърне равенството при 3-3. Шампионът от Индиън Уелс си върна водачеството, само че след почивката Нори изгра най-силния си интервал в мача и завоюва идващите три гейма, изравнявайки резултата в мача след 6-4.

В тайбрека сервисът на Фриц още веднъж проработи и това му оказа помощ да осъществя няколко мини-пробива и да поведе със 7-4. Нори обаче показва борбеност и съумя да изравни резултата при 8-8. В последна сметка обаче напъните му се оказаха напразни, защото първата ракета на Съединени американски щати стигна до мачбол, който съумя да оползотвори и да оформи крайното 6-1, 4-6, 10-8 след час и половина на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР