Laver Cup се превърна в същински тенис феномен още от

...
Laver Cup се превърна в същински тенис феномен още от
Коментари Харесай

Пъзелът започва да се нарежда: Ясен е първият участник на тазгодишния Laver Cup

Laver Cup се трансформира в истински тенис феномен още от първото си издание и е надалеч повече от просто едно демонстративно шоу. Отборите на Европа и Света ще се сблъсъкат за шести следващ път през 2023-та година, като този път Ванкувър ще се трансформира в сцена на борбите сред най-хубавите състезатели на планетата.

Събитието ще се организира сред 22 и 24 септември, а към този момент е известно името на първия тенисист, който ще се включи в шампионата. Това ще е локалният любим Феликс Оже-Алиасим, чиято роля беше извънредно основна в дебютната победа на Света над европейците през предходната година. Тогава канадецът донесе шест точки на отбора си в решителния ден на съревнованието, откакто дружно с Джак Сок надиграха Матео Баретини и Анди Мъри, а след това младокът победи самия Новак Джокович.

Тепърва пък ни следва да разберем кои ще са останалите 11 постоянни играчи и 2 запаси, които ще се включат в борбата за трофея, като капитаните Джон Макенроу и Бьорн Борг ще имат последната дума по въпроса. Очаква се занапред да разберем и дали Роджър Федерер ще се завърна в надпреварата, с което постави завършек на своята кариера, тъй като нееднократно загатна по какъв начин би желал в близко бъдеще да заема наставническа роля в състава на Европа.

Felix Auger-Aliassime will represent Team World as they look to repeat as Laver Cup champions at Vancouver`s Rogers Arena from September 22-24, 2023.
— Laver Cup (@LaverCup)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР