Laver Cup с всяка изминала година приковава все повече интерес

...
Laver Cup с всяка изминала година приковава все повече интерес
Коментари Харесай

Отборите за Laver Cup са ясни: Ето кои са последните двама потвърдени участници

Laver Cup с всяка минала година приковава от ден на ден интерес към себе си и от дълго време не му се гледа като просто демонстративна конкуренция. Състезанието събира 12 от най-хубавите тенисисти в Тура и подарява всички почитатели по света с опцията да гледат един до друг своите любимци на корта, които се изправят между тях разграничени на два тима, чиито капитани пък са властелините на тениса от 80-те години на предишния век - Бьорн Борг и Джон Макенроу.

Неизменно досега в отминалите четири издания на шампионата отборът на Стария континент печели трофея, а това единствено по себе си усложнява избора на капитана на тим Свят - Джон Макенроу, който досега селектира Феликс Оже-Алиасим, Тейлър Фриц, Диего Шварцман и индивида с най-вече победи в историята на надпреварата Джак Сок. През днешния ден бяха оповестени и последните две попълнения на отбора в лицето на Джон Иснър и Алекс де Минор, които ще се опитат в компанията на гореспоменатите играчи да детронират изглеждащия застрашително тим на Европа.

Неостаряващият колос Иснър по този метод се трансформира в единствения тенисист, който ще е взел участие на всичките отборни надпревари досега, а във визитката му с тениската на Света той реализира популярен триумф над Рафаел Надал още при първото издание на шампионата, което датира от 2017-а година в Прага. Първата ракета на Австралия - Алекс де Минор, пък му следва да дебютира в конкуренцията, откакто изненадващо присъединяване ще пропусне финалистът от Уимбълдън и негов съотечественик Ник Кирьос.

По този метод Световният тим, който ще търси първи успех в надпреварата, попълни своите редици и поради обстоятелството, че от страната на Европа ще забележим завръщащия се след над година отвън кортовете Роджър Федерер, 22 и 21-кратните първенци от Шлема - Рафаел Надал и Новак Джокович, някогашният номер едно Анди Мъри, както и последните двама финалисти от Ролан Гарос - Стефанос Циципас и Каспър Рууд, то сигурно Laver Cup 2022 дава поръчка да е вероятно най-интригуващото издание на шампионата досега.

Припомняме ви, че събитието ще се организира сред 23 и 25 септември в лондонската зала 02 Arena, която до наскоро беше дом на финалния Мастърс.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР