Laver Cup отдавна е много повече от демонстративен турнир и

...
Laver Cup отдавна е много повече от демонстративен турнир и
Коментари Харесай

Шоуто Laver Cup започна: Рууд пречупи Сок в решителен тайбрек и изведе Европа напред

Laver Cup от дълго време е доста повече от показателен шампионат и всички фенове в лондонската зала " 02 Арена " тръпнеха в очакване, с цел да видят следващата зрелищна битка сред тимовете на Европа и Света. Тазгодишното събитие несъмнено е най-специалното до момента, защото събра Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри в един тим, а швейцарецът ще изиграе последния мач в своята кариера по-късно довечера, когато ще сплоти сили с Надал на двойки. 

Откриващата среща в програмата на конкуренцията пък беше сред Каспър Рууд и Джак Сок. Наглед финалистът от Откритото състезание на Съединени американски щати трябваше да бъде сериозен любимец в дуела, само че всички знаем какъв брой рисков е американецът, когато се състезава в отборни надпревари и неслучайно точно той има най-вече извоювани точки за отбора на Света от основаването на Laver Cup.

Днес Сок още веднъж показва, че надалеч не е изгубил своята класа и даде здрава борба на втория в ранглистата, само че скандинавецът беше с една концепция по-устойчив в решителните моменти и съумя да изведе европейците до задатък в резултата - 6:4 5:7 10:7.

Срещата стартира вихрено за Рууд, който проби още в първия сервис гейм на съперника и бързо отвори преднина от 3:0. Постепенно тогавашният представител на топ 10 увеличи забележителното своето ниво на игра, което му оказа помощ да изравни силите на корта. Бомбените форхенди на американеца постоянно бяха неспасяеми за по-високоранкирания тенисист и Сок съумя да върне пробива в последния вероятен миг. Последва сериозен спад от страна на новобранеца, като норвежецът се снабди с три следващи сетбола и въпреки те да бяха отразени до един, то въпреки всичко двукратият " мейджър " финалист осъществя втория си брейк в мача, с цел да поведе в обособените елементи.

Вторият сет преминаваше под сериозната доминация на сервиращите, но несъмнено международният номер 128 по-често поемаше самодейността и впечатли неколкократно с рефлексите си наоколо до мрежата. Рууд пък играеше изтеглен надалеч зад главната линия и разчиташе на грешките от другата страна на мрежата, единствено че те стопираха да идват в един миг и Сок завоюва 7 от последните 8 разигравания в частта, изравнявайки общия резултат.

Там представителят на Световния тим потегли стремително, вземайки задатък от 3:0, само че последваха шест следващи точки в актива на скандинавеца. Бившият първенец от Мастърса в Париж не спря да се бори и понижи изоставането си до 7:8, а след това имаше обикновен форхенд да стигне до паритет, единствено че го пропусна и напълно скоро Каспър Рууд се поздрави с крайната победа.

Casper Ruud has given Team Europe a winning start for the 2nd straight year ✌
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР