Лъвчетата от Разград Терез и Масуд, тревогата за които вдигна

...
Лъвчетата от Разград Терез и Масуд, тревогата за които вдигна
Коментари Харесай

Лъвчетата Терез и Масуд заминават за Холандия


Лъвчетата от Разград Терез и Масуд, паниката за които подвигна на митинг десетки хора в София през днешния ден, ще бъдат изпратени на следващия ден в избавителен център в Холандия, където ще им бъде оказана нужната помощ. Това стана ясно на ексклузивен брифинг в Министерство на околната среда и водите.

Най-резонно е лъвчетата от Разград да бъдат закарани в Холандия, на следващия ден отпътуват, разгласи изпълнителният шеф на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) доктор Дамян Илиев.

„ Решението на Агенцията е обвързвано с това да създадем всичко най-хубаво за здравето на лъвчетата. Понеже има клинично умозаключение от ветеринарни лекари, специалисти, че в България няма задоволително благоприятни условия за надзор на болестта им, а и настрана е нужна и профилирана грижа по времето на решението, най-резонно е лъвчетата да бъдат закарани в избавителния център в Холандия “, сподели той. По думите му там те ще бъдат в условия на по-добра експертиза. „ Затова на следващия ден ще заминат за Холандия “, съобщи доктор Илиев.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР