Лъвчетата Масуд и Терез няма да отидат в център за

...
Лъвчетата Масуд и Терез няма да отидат в център за
Коментари Харесай


Лъвчетата Масуд и Терез няма да отидат в център за отглеждане в Холандия, а ще бъдат изп

Лъвчетата Масуд и Терез няма да отидат в център за развъждане в Холандия, а ще бъдат изпратени в зоокъта в Пазарджик, реши Общинският съвет в Разград. 

След като регионалният шеф на Разград върна решението на общинските съветници лъвчетата да заминат за Пазарджик, поради неналичието на документи за благосъстоятелност, кметството се снабди с нужните свидетелства и решението бе прегласувано с 21 гласа " за ", заяви bTV.

От Общинския съвет оферират трите по-възрастни лъва от локалния зоопарк да бъдат предоставени на фондация " 4 лапи " за прекачване в предпазения център в Холандия.

„ Ако тя не ги желае може би би трябвало да се посочат аргументите за какво, за какво се желаят единствено дребните лъвчета ”, разяснява кметът на Разград Валентин Василев.

През декември Василев внесе в Общинския съвет в града докладна за подаяние на община Пазарджик на двете лъвчета, които бяха родени при ужасяващи условия в локалния зоопарка и едвам оцеляха.

Решението на кмета да подари лъвчетата на зоокъта в Пазарджик беше последвано от митинг на природозащитници пред Министерския съвет. След среща на протестиращи с екоминистъра Нено Димов беше взето решение лъвчетата Терез и Масуд да бъдат изпратени в избавителен център в Холандия.

Животните не престават да са благосъстоятелност на Община Разград, макар че грижите за тях още се поставят от доброволци. Те не могат да се върнат назад в Зоопарка в Разград, защото разрешението за отглеждане на огромни котки в него беше неразрешено.

След решението на Общинския съвет е проведен и нов митинг пред Министерския съвет - на 30 януари. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР