Лъвчетата Косара и Симба във варненския зоокът се чувстват добре

...
Лъвчетата Косара и Симба във варненския зоокът се чувстват добре
Коментари Харесай

Лъвчетата Косара и Симба растат игриви във варненския зоокът

Лъвчетата Косара и Симба във варненския зоокът се усещат добре физически и прочувствено, заяви шефът му Иванка Стоянова.

За тях се поставят безусловно всички нужни грижи, като са под непрекъснато лекарско наблюдаване. Освен това, при нас съществуват обичаи в развъждането на лъвове. Косара и Симба са спокойни и щастливи, качват по кг на седмица и към този момент хапват месо. С доста обич за тях се грижи инж. Георги Тодоров “, разяснява Стоянова в ефира на Радио Варна.

Лъвчетата бяха избавени от зоокъта в Благоевград, където ги заплашваше сигурна крах. Майка им отхвърли да се грижи за тях, не прояви инстинкт да ги кърми, по тази причина след сигнали на жители, Международната организация за отбрана на животните „ Четири лапи” започва петиция.

С нея се призоваваше Европейската комисия да обърне внимание на изискванията в българските зоопаркове и неспазването на общоевропейското законодателство при лицензирането и контрола на активността им. Косара и Симба незабавно бяха преместени във ветеринарна клиника в столицата.

След укрепването на здравословното им положение двете лъвчета получиха непрекъснат дом във Варна, където грижите не престават и им се отразяват чудесно.

„ Всичко е съобразено с българското законодателство. За нас са значими и резултатите от използването на европейските наставления “, разяснява още Стоянова. На страницата на зоокъта във фейсбук може да се видят фрагменти с двете лъвчета, които поддържат връзка с хората и палуват на воля като дребни котета.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР