Лъв и лъвица с протези на краката се възстановяват в

...
Лъв и лъвица с протези на краката се възстановяват в
Коментари Харесай

Лъвове със счупени лапи получиха протези в Истанбул

Лъв и лъвица с протези на краката се възвръщат в естествения комплекс Park Of Istanbul в истанбулския квартал Чекмекьой. Служителите на комплекса се грижат деликатно за двете животни, на които са сложени протези, направени от платинена сплав. Женският и мъжкият лъв към момента се затрудняват да се движат на четирите си лапи заради сериозна контузия, получена в предишното.

 
Deux lions, venus d'Iran pour être soignés en Türkiye, devraient pouvoir assurer la continuité de leur espèce.

Au " Park Of Istanbul Nature and Life Complex " à Çekmeköy, un couple de lions, aux pattes de platine, sont rigoureusement soignés afin qu'ils puissent assurer leur…
— Anadolu Français (@aa_french)
Председателят на паркът Мемишоглу съобщи, че лъвовете, които са паднали от височина като бебета , са били съществено ранени. По думите му животните са превозени от Иран в Турция за лекуване. Лъвовете са били лекувани към четири месеца във ветеринарната болница към ветеринарния факултет на истанбулския университет " Jerrahpaşa ". По-късно са преместени в център за рехабилитация на животни.

" Те пристигнаха при нас напълно дребни, на към една година. Животните не можеха да вървят поради счупени лапи. Отначало протезирахме задните им крайници . След протезирането процентът на неработоспособност на животните от 80 на 100 спадна до под 20 на 100 . Сега те могат да вървят. Засега те живеят в този комплекс. Наблюдаваме ги и сме отчели, че оттук насетне ще могат да продължат популацията си ", сподели Мемишоглу.

По думите му лъвовете, които са се сдобили с протези, са навлезли в размножителния интервал . " С неспокойствие чакаме деня, в който ще можем да държим лъвчета в ръцете си ", сподели Мемишоглу.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР