Лаура Кьовеши е приела поканата на Прокурорската колегия на Висшия

...
Лаура Кьовеши е приела поканата на Прокурорската колегия на Висшия
Коментари Харесай

Кьовеши лично обясни на ВСС как се избират европейски делегирани прокурори от България |

Лаура Кьовеши е приела поканата на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет и е взела участие в онлайн работна среща, отдадена на процедурата за избор на европейски делегирани прокурори от България.

На срещата са участвали и двамата заместници на европейския основен прокурор - Данило Чекарели и Андрес Ритер, както и българският представител в Европейската прокуратура - Теодора Георгиева.

Лаура Кьовеши е пояснила, че назначението на европейски делегиран прокурор е прерогатив на Колегиума на Европейската прокуратура и че Европейската прокуратура прави задълбочена оценка на критериите за допустимост и съответния професионален опит и подготовка на претендентите, избрани от националните органи.

Объдени са и " особеностите на българската правосъдна система и по-специално характерната роля и пълномощия на следователите, както и разделянето на компетенциите сред районните и окръжните прокуратури ", оповестяват от пресцентъра на Висш съдебен съвет. 

Лаура Кьовеши е уверила, че предоставените документи ще бъдат деликатно и обективно прегледани.

В Европейската прокуратура е основана работна група за разглеждане на всички документи, предоставени по отношение на претендентите.

Тази работна група подпомага Кьовеши при нейната оценка за сходството на претендентите с критериите за допустимост и професионалната подготовка и разполага с опцията да предложения претендентите за изявление.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР