Лаура Бонафеде – партньорка на мафиота Матео Месина Денаро, е

...
Лаура Бонафеде – партньорка на мафиота Матео Месина Денаро, е
Коментари Харесай

Задържаха жената на Матео Месина Денаро, разследват и дъщеря й

Лаура Бонафеде – партньорка на мафиота Матео Месина Денаро, е арестувана в Италия, заяви организация ANSA. По специалност тя е учителка и щерка на различен знаков необут - Леонардо Бонафеде.

Според следствието в продължение на години тя е била близка с Матео Месина Денаро и е била част от мрежата от съучастници, които са го прикривали по време на неговото бягство и укриване от управляващите.

Разследването е координирано от прокурора на Палермо Маурицио де Лучия.

Едно от доказателствата против Лаура Бонафеде е запечатана от видеокамерите нейна среща с Матео Месина в супермаркет в градчето Кампобело ди Мадзара, Сицилия 2 дни преди ареста му.


Въпросните фрагменти от срещата в супермаркет бяха публикувани в медиите

Властите настояват, че тя е осигурявала ежедневните потребности на беглеца, пазарувала е вместо него, с цел да го доставя с хранителни запаси, двамата са общували на кодиран език, с цел да запазят под секрет неговата идентичност, както и тази на други участници в мрежата. Лаура се е грижила „ маниакално “ за сигурността му.

Задържаната в действителност е законна брачна половинка на наказания доживот Салваторе Джентиле, приет за отговорен по две изключително жестоки убийства, поръчани от Месина Денаро.

Лаура е единствено част от лицата, грижещи се за прекаралия 30 години под прикритие необут. Част от тях са и геодезистът и братовчед на Лаура Андреа Бонафеде, общински чиновник, също на име Андреа Бонафеде, който му осигурявал медицински предписания за лекуване на рак и братовчед му Емануеле Бонафеде, един от юристите на Денаро, задържан дружно със брачната половинка си.

Мартина Джентиле, щерка на Лаура Бонафеде, също е задържана и прокуратурата е поискала домакински арест за нея. Искането обаче е отхвърлено от съда заради неналичието на съществени доказателства за виновност. Мартина и майка й обаче потвърдено са  имали общи интервали на общуване с Месина Денаро по време на укриването му от полицията.

" Лаура Бонафеде се среща с Матео Месина Денаро през 1997 година и открива с него постоянни, съвсем фамилни връзки, които не престават до декември 2017 година Прекъснати са поради следващата значима полицейска интервенция, само че са обновени незабавно щом обстановката се е успокоила през последните години, до ареста му на 16 януари 2023 година “, се споделя в постановлението за авансово задържане на Лаура Бонафеде.

От постановлението излиза наяве, че арестуваната е имала " десетилетна връзка с Месина Денаро и е споделяла с него фамилна фамилиарност в това число в компанията на щерка й, дотолкоз, че тримата са се определяли като " семейство ", допълват от ANSA.

Според написаното от самата Бонафеде в писмо, намерено от карабинерите, двамата се срещат през 1997 година, когато Матео Месина Денаро към този момент е дезертьор дружно с татко си Франческо. И двамата са под закрилата на Леонардо Бонафеде, бащата на Лаура, който позволява на щерка си да посещава Денаро.

" Преди 26 години помолих да те посетя без причина, само че може би трябваше да отворя една нова глава в живота си, както и стана. Животът е чудноват, прави невероятни завои и след това те води там, където си изиска. Ние можем само да се оставим на течението ", написа Лаура.

Карабинерите намират и други писма и бележки от кореспонденцията им.

Според управляващите, арестуваната и щерка ѝ са изпитвали възприятие на удивление към Матео Месина Денаро.

„ Това боготворене няма никакво рационално пояснение и намира смисъл само в цялостното придържане към духа, идеалите и държанието на един от най-жестоките мафиоти, познати на италианска земя “, написа прокурорът, който подрежда ареста им.

Обожанието на двете към Денаро остава даже след правосъдните премеждия, през които минават роднините им и цялото семейство Бонафеде  заради връзките си с подземния необут.

" Лаура Бонафеде не се е поколебала да подчини целия си живот на една идея – помощ на индивида, който в действителност е виновен за нейните премеждия и за доживотната присъда на мъжа й. Почти маниакалната грижовност към мафиота, организирането на всяко събитие в живота му, воденето на дневници и тетрадки, не може да сложи под подозрение съществуването на материали с доста по-голямо значение за незаконните каузи на Месина Денаро, съхранявани в други скривалища, които към момента не са открити (и за които има диря в част от кореспонденцията сред беглеца и Лаура Бонафеде) ", написа магистратът Алфредо Монталто в постановлението за авансово задържане на Лаура Бонафеде.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР