Латвийската тенисистка Елена Остапенко се класира за финала на силния

...
Латвийската тенисистка Елена Остапенко се класира за финала на силния
Коментари Харесай

Остапенко ще спори за титлата в Маями


Латвийската тенисистка Елена Остапенко се класира за финала на мощния шампионат в Маями. На полуфиналите шампионката от Ролан Гарос за предходната година се наложи със 7-6(1), 6-3 над квалификантката Даниел Колинс (САЩ). 20-годишната Остапенко се оправи със своята съперничка за час и 39 минути игра, с което стана най-младата финалистка в конкуренцията от 2009 година насам, когато 19-годишната Виктория Азаренка победи с купата.

След доста оспорван първи сет, в който двете тенисистки си размениха по общо по два пробива, латвийката съумя да поведе, откакто завоюва тайбрека със 7-1.

Във втория сет Остапенко осъществя ранен пробив още в откриващия гейм, а след това затвърди преднината си за 2-0. До края на сета шестата сложена съумя за повторно да завоюва сервис гейма на своята съперничка и да затвори мача при 6-3 в своя изгода.

В разногласието за купата тя ще се изправи против представителката на домакините – шампионката от Откритото състезание на Съединени американски щати Слоун Стивънс, която победи Виктория Азаренка с 3-6, 6-2, 6-1. Иначе с класирането си за финала Остапенко сигурно ще се изкачи с една позиция в международната класация и от идващия понеделник ще е под номер 4. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР