Латвийката Йелена Остапенко стигна до титла №7 в кариерата си,

...
Латвийката Йелена Остапенко стигна до титла №7 в кариерата си,
Коментари Харесай

Йелена Остапенко триумфира с титлата в Аделаида

Латвийката Йелена Остапенко стигна до купа №7 в кариерата си, откакто победи по време на WTA 500 шампионата в Аделаида, Австралия.

На финала някогашната шампионка от Ролан Гарос надделя рускинята Дария Касаткина с 6:3, 6:2 за 76 минути игра и по този начин стигна до своя първи трофей на твърди кортове след близо двугодишна пауза.

Триумфът на Остапенко ще ѝ помогне да се завърне в топ 10 на международната класация при дамите, като от понеделник тя ще се изкачи до 10-ата позиция.

За последно тенисистката от Латвия беше измежду най-хубавите 10 в подреждането на WTA през месец септември 2018-а година.

Освен това триумфът в Аделаида може да помогне на Йелена Остапенко и за сполучливо показване на идния Australian Open, където латвийката е сложена под №11 и в първия кръг ще се изправи против участващата с " уайлд-кард " австралийка Кимбърли Бирел.

Дария Касаткина също ще се включи в конкуренцията в Мелбърн, където тя е 14-а сложена в главната скица и на старта ще срещне Пейтън Стърнс от Съединени американски щати.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР