Латвийката Йелена Остапенко се класира за първи полуфинал на турнир

...
Латвийката Йелена Остапенко се класира за първи полуфинал на турнир
Коментари Харесай

Остапенко на полуфинал в Индиън Уелс

Латвийката Йелена Остапенко се класира за първи полуфинал на шампионат от сериите УТА 1000 през последните три години. Тя стори това с победа с 6:4, 4:6, 6:3 над американката Шелби Роджърс в четвъртфиналите на конкуренцията на твърди кортове в Индиън Уелс, която има награден фонд от над 8,6 милиона $. Поставената под номер 24 в схемата Остапенко, която в предходния кръг победи в два сета Ига Швьонтек, реализира третата си победа в три мача против Роджърс.

И в трите сета двете тенисистки направиха куп пробиви, само че в самия завършек на дуела шампионката от "Ролан Гарос " за 2017 година сподели по-здрави нерви и завоюва пет поредни гейма, с цел да обърне от 1:3 до 6:3. На полуфиналите Остапенко ще играе с някогашната лидерка в международната класация Виктория Азаренка от Беларус в опит да доближи първи край на шампионата на УТА 1000 от този в Маями през 2018 година.

Азаренка доближи до финалната четворка на шампионата относително елементарно. Тя надви над американката Джесика Пегула с 6:4, 6:2 за час и 35 минути игра. Белорускинята изоставаше с 0:2 гейма в първия сет на мача, само че това бяха единствените по-сериозни компликации, които срещна за целия мач. Тя завоюва идващите четири гейма, с цел да обърне хода на откриващия сет, както и последните пет гейма във втория сет, с цел да се поздрави с успеха. Тази нощ ще станат ясни имената и на другите две полуфиналистки в шампионата от мачовете Анет Контавейт (Естония) - Онс Жабер (Тунис) и Паула Бадоса (Испания) - Анжелик Кербер (Германия).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР