Латвия възнамерява да изведе принудително от страната повече от 1200

...
Латвия възнамерява да изведе принудително от страната повече от 1200
Коментари Харесай

ПРИНУДИТЕЛНО: Латвия извежда над 1200 руски граждани от страната

Латвия има намерение да изведе наложително от страната повече от 1200 съветски жители, за които се твърди, че не са уредили правния си статут, заяви на уеб страницата си националното радио на балтийската република, представено от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" До приключването на избрания период на 30 ноември 1213 души не са подали документи за какъвто и да е тип позволение за престояване в Латвия. Те би трябвало да изоставен територията на Латвия ", се споделя в известието.

Департаментът по въпросите на поданството и миграцията разполага с информация, че 904 души от тази категория са напуснали са страната, написа още в известието.

Законоустановеният период на валидността на разрешенията за непрекъснато престояване, издадени на съветски жители, изтече през септември тази година. За да продължат да обитават в Латвия, тези хора трябваше да аплайват за статут на непрекъснато пребиваващи в Европейски Съюз. Това от своя страна изискваше те да показват доказателства за минимални знания по латвийския език, както и че разполагат с финансови средства за живот в балтийската страна.

Посолството на Русия в Рига дефинира политиката на латвийските управляващи като „ целеустремен опит за почистване на сметки с руснаците “. Според съветската дипломатическа работа, в случай че обстановката продължи да се утежнява, тя без пресилване може да бъде избрана като „ геноцид “ – угнетяване на група хора на основата на тяхната народност.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР