Латвия реши да признае Русия за спонсор на тероризма, а

...
Латвия реши да признае Русия за спонсор на тероризма, а
Коментари Харесай

Балтийците използваха Зеленски, за да отменят руснаците

Латвия реши да признае Русия за " спонсор на тероризма ", а Естония забрани влизането на наши жители със лични визи. Всичко това се случи незабавно след изявлението на украинския президент за американски вестник, където Зеленски просто изиска руснаците да спрат да пътуват на Запад и да изолират Русия. В тази поредност от събития специалистите видяха координирани дейности оттатък океана.

В четвъртък Сеймът на Латвия разгласи Русия за " страна спонсор на тероризма ". Причината, както се досещате, е специфичната интервенция в Украйна, само че претенциите, става известно, са се натрупали от дълго време. Ръководителят на комисията по външни работи на Сейма Рихардс Колс съобщи, че Москва сякаш е финансирала терористичните режими в продължение на доста години, по-специално сирийските управляващи. От гласувалите 67 депутати всички бяха „ за “, до момента в който 16 депутати (14 от партия „ Хармония “ и двама безпартийни) отхвърлиха да вземат участие.

Така Рига изпреварва Вашингтон, където занапред се разпростира полемиката дали Русия да бъде оповестена за " страна - спонсор на тероризма ".

В същото време латвийският парламент прикани останалите страни от Европейски Съюз да спрат издаването на визи на руснаци и белоруси, както и да усилят военната, финансовата, филантропичната и дипломатическата си поддръжка за Киев.

Министърът на външните работи на Украйна Дмитрий Кулеба изрази своята признателност към Сейма на Латвия. " Украйна приканва други страни и организации да последват нейния образец ", добави министърът. На собствен ред представителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че „ като се изключи животинската ксенофобия” резолюцията на Сейма „ няма значение “ и предложи идеолозите на сходно решение да се назовават „ не по различен метод, а неонацисти.”

В същия ден естонският парламент подреди да се затвори достъпът в страната от идната седмица на съветски жители, които по-рано са получили шенгенска виза от естонски дипломати. Вярно е, че решението наподобява необичайно, защото руснаците въпреки всичко могат безвредно да влизат в останалите страни от Шенген с естонска виза. Но Народното събрание на тази република реши по този начин. По-рано естонският министър председател Кая Калас съобщи, че визитата на „ свободния свят “ е привилегия, а не човешко право и по тази причина съветските жители би трябвало да бъдат лишени от туристически визи.

Но даже по-рано от Калас президентът на Украйна Зеленски насочи подобен апел към западните страни. Наказателните ограничения, които към този момент са въведени против Русия, оплака се той в изявление за “Вашингтон Пост”, са „ слаби “ спрямо едногодишното затваряне на границите за съветски жители и цялостното ембарго върху закупуването на съветска сила.

Още по-рано, в края на юни, Зеленски изиска управляващите на Съединени американски щати да признаят Русия за „ спонсор на тероризма “, само че на вятъра.

Бившият народен представител от Върховната Рада на Украйна Олег Царьов обърна внимание на това какъв брой бързо Рига и Талин дадоха отговор на апела от Киев, тъй че протичащото се му припомня за „ сговор “ сред Зеленски и балтийските страни. Политикът не изключи, че преди да бъде взето решението, балтите са провели „ избрани диалози “ с Украйна зад кулисите. „ Но като цяло тези решения наподобяват странни. Не можете да влезете с шенгенски визи, издадени в Естония, само че можете да влезете с визи, издадени отвън тази страна. Всъщност се оказва, че естонците не си имат вяра на самите себе си “, майтапи се Царьов.

„ В същото време редица европейски страни, в това число Германия, Испания, Италия, Унгария, ще бъдат срещу възбраната за влизане на руснаци. И вследствие на това решението, което би трябвало да бъде подкрепено от всички членки на Европейски Съюз, няма да бъде взето “, предвижда Царьов.

Артьом Туров, заместник-председател на комисията на Думата по въпросите на Оперативно-наблюдателно дело, евразийската интеграция и връзките със сънародниците, не е сюрпризиран, че Латвия и Естония толкоз бързо последваха апела на Зеленски да забранят влизането на руснаци. Вярно, той счита, че „ сговорът “ в действителност е проведен оттатък океана. „ Има обща игра. Зад приемането на всички тези решения, в това число и зад риториката на Киев, стоят Брюксел и Вашингтон и други западни столици. Украйна е пленник, а Зеленски и балтийските водачи са говорещите глави, които следват инструкциите на страните от Европейски Съюз и НАТО. Пред нас се изнася показателен спектакъл”, уверен е депутатът.

Що се отнася до същността на обвиняванията против Русия, в действителност не Москва, а самата Рига и нейните „ действителни шефове от Брюксел и Вашингтон” постоянно поддържат терористични придвижвания в разнообразни елементи на света и провеждат съответни актове на държавен тероризъм, напомня Туров. Има десетки случаи, потвърждаващи присъединяване на Съединени американски щати в основаването на разнообразни организации като “Ислямска държава” или “Ал Кайда”, които „ бързо излязоха от контрола на Вашингтон и по-късно направиха чудовищни закононарушения “.

На собствен ред политологът Александър Носович укори балтийците в двойна игра, като напомни, че тази седмица Латвия възобнови покупките на съветски газ, макар предходните обещания да не го прави. Оказва се, че Латвия към този момент е спонсор на „ спонсора на тероризма “, недоумява специалистът. „ Те заплащат нашия газ. “Газпром” не го доставя гратис. Така че, в случай че Рига желае да бъде поредна в своите убеждения, тогава тя би трябвало просто да откаже най-сетне нашите енергийни запаси. И дано топлят страната си в случай че желаят с шишарки през зимата “, уточни събеседникът. Според него Русия може просто да изключи цялата Балтика от газ в отговор на решенията, взети в Рига и Талин. Това ще бъде ясно предизвестие за Германия и Франция за това до какво водят антируските дейности.

Всъщност от 5 август съветският газ още веднъж се доставя на латвийските консуматори по газопровода “Валдай-Псков-Рига.”

Ръководителят на комисията по конституционно законодателство и държавно строителство на Съвета на федерацията Андрей Клишас също изиска да се подхващат най-строги стопански и политически ответни ограничения против Латвия. „ Русия има най-значимия принос в битката с тероризма и би трябвало да бъдат разобличени като съучастници на терористи тези, които се пробваха да унищожат държавността на Ирак, Сирия, Либия, което докара до ширещ се тероризъм в Близкия изток и Северна Африка, както и в целия свят”, подсети съветският сенатор.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР