Латвия обяви, че от този месец започва да издига временни

...
Латвия обяви, че от този месец започва да издига временни
Коментари Харесай

Бодлива тел по границите на Латвия и Полша заради мигрантския натиск

Латвия разгласи, че от този месец стартира да издига краткотрайни заграждения по границата си с Беларус. Подобни ограничения взеха Литва и Полша. Причината е в внезапния скок на незаконните имигранти от Близкия изток, които се пробват да обхванат през Беларус.

Бодлива тел в отговор на изключителната обстановка. Предвижда се краткотрайните заграждения с дължина 37 км да бъдат издигнати в сериозните прави по границата на Латвия с Беларус, където са засечени най-вече опити за прекосяване на незаконни имигранти напоследък.

След въвеждане на изключително състояние в региона на 10 август граничните служби са попречили на 850 души да обхванат незаконно в страната. 3 500 незаконни имигранти са били засечени по полско-беларуската граница единствено за последния месец.

Полша също беше принудена да вкара изключително състояние поради невижданата вълна от бежанци.

Въвеждането на изключително състояние безспорно ще увеличи сигурността наоколо до границата сред Полша и Беларус. Мярката на процедура ще улесни работата на граничните чиновници и ще им разреши да се концентрират особено върху опазването на държавната граница, сподели Катаржина Здановиц, представител на Граничните сили.

От вътрешното министерство оповестиха, че ограниченията, които се афишират за първи път от 1990 година, ще обиден минимално локалните поданици в граничните региони. Провеждането на екскурзии, демонстрации и всеобщи събития ще бъде неразрешено. Достъпът на публицисти ще бъде стеснен. Представители на организации, които работят на място, се притесняват, че няма да има кой да отбрани правата на мигрантите.

Европейският съюз упреква президента на Беларус в потребление на бежанци от Ирак и Афганистан, с цел да окаже напън върху Брюксел поради глобите, наложени на Минск.

Самият Лукашенко разгласи, че страната му няма повече да лимитира мигрантския поток към страните от Европейския съюз, защото поради глобите на Запада към този момент няма " нито пари, нито сила " за това.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР