Латвия е изпратила на Украйна над 500 дрона собствено производство.

...
Латвия е изпратила на Украйна над 500 дрона собствено производство.
Коментари Харесай

Латвия е изпратила над 500 дрона в Украйна

Латвия е изпратила на Украйна над 500 дрона лично произвеждане. Това заяви латвийският министър на защитата Андрис Спрудс в обществената мрежа Х в понеделник.

" Партида от повече от 500 дрона стартира пътуването си към Украйна " - с тези думи министър Спрудс съпровожда фотоси на товара.

Латвия, дружно с 11 европейски страни, както и със Съединени американски щати, Канада, Австралия и Нова Зеландия, е част от по този начин наречената " коалиция на дроновете " - група страни, които доставят Украйна с безпилотни летателни апарати.

Както напомня Delfi, тази година латвийското министерство на защитата отпусна 20 млн. евро за дронове за Украйна, половината от които ще бъдат платени на латвийските производители на дронове , главно FPV дронове.
 Латвия доставя на Украйна над 2,5 хиляди дрона
Латвия доставя на Украйна над 2,5 хиляди дрона

Доставката ще се прави на стадии през целия юли като част от " обединението за дронове ", която включва 14 европейски страни

Общо страните от " обединението на безпилотните летателни апарати " са отпуснали повече от половин милиард евро за безпилотни летателни апарати за Украйна .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР