Лацио взе много важна победа в борбата си за второто

...
Лацио взе много важна победа в борбата си за второто
Коментари Харесай

Лацио прекъсна негативната серия и отново е на пътя към второто място

Лацио взе доста значима победа в битката си за второто място и завоюва мъчно с 2:0 в семейството си на Сасуоло в мач от 33-ия кръг на Премиър лийг. Домакините съумяха да поведат рано в срещата посредством Фелипе Андерсон (14’), а второто попадение пък пристигна надълбоко в добавеното време на срещата (90’).

Римският отбор пропусна чудесно състояние още в първите минути на дуела, когато Фелипе Андерсон нахлу в наказателното поле и стреля рисково, само че вратарят избави, а при получилата се добра позиция за добавка Маркос Антонио също насочи топката рисково, само че тя мина около десния дирек на гостите.

Футболистите на Маурицио Сари стигнаха до попадение в седмата минута посредством Чиро Имобиле, който получи пас от Андресон и означи. Последва много комична обстановка, тъй като обстановката бе преглеждана много време с ВАР, след което реферът Масимилиано Ирати даде сигнал, че голът е постоянен и “орлите ” започнаха да се радват. Малко по-късно обаче той промени решението си и въпреки всичко го анулира, като даде сигнал, че е получил спомагателна обстановка, че е имало нарушаване в обстановката.

Малко по-късно още веднъж Имобиле бе изведен в добра позиция и стреля рисково, само че последва ново избавяне на Андреа Консили. “Орлите ” въпреки всичко стигнаха до преднина след четвърт час игра, когато Фелипе Андерсон получи дълъг пас зад тила на защитата и вкара за 1:0. Точно след изминаването на половин час игра Матеуш Енрике получи добра опция да възвърне равенството, само че стреля неопределено. Минута преди края на първата част Матиас Весино получи контузия и трябваше да бъде сменен от Сергей Милинкович-Савич. Дълбоко в добавеното време пък Сасуоло пропусна ново положително състояние на своята сметка посредством Давиде Фратези, който стреля от близко, само че само нацели напречната греда.

Втората част на срещата също стартира с по-добри изяви на момчетата на Алесио Диониси, които изглеждаха по-остри и търсеха изравнително попадение. Добра опция се откри пред доменико Берарди двайсет минути преди края на постоянното време след мощен удар към долния десен ъгъл, само че вратарят се оправи.

Домакините се активизираха още веднъж едвам в последните петнайсет минути преди края. В 76-ата минута те имаха съществени искания за дузпа за игра с ръка в пеналта на Сасуоло, само че съдията подмина обстановката. Башич пък стреля доста рисково от границата на пеналта след бърза офанзива на момчетата на Маурицио Сари в 88-ата минута.

Отново Фратези имаше добра опция да измъкне най-малко точка в последната минута на дуела, само че още веднъж Фратези не съумя да се оправи след удар с глава от близко. Така се стигна до 92-ата минутал когато играчите на Лацио съумяха да открадната топката в средата на терена и след бърза офанзива Матия Дзакани откри резервата Тома Башич, а той от близко означи за 2:0 и постави точка на разногласието.

С тази победа “орлите ” прекъснаха серията си от две следващи загуби в Серия А и не престават да заемат второто място в подреждането със своите 64 точки, на една от Ювентус. Сасуоло пък е на 12-о място в подреждането с 43 пункта и са спокойни за оцеляването си.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР