Лацио продължи отличната си форма и показа амбиции за влизане

...
Лацио продължи отличната си форма и показа амбиции за влизане
Коментари Харесай

Лацио нанесе първа загуба на Аталанта

Лацио продължи отличната си форма и сподели упоритости за влизане в топ 4. Отборът на Маурицио Сари нанесе първа загуба на Аталанта за този сезон, откакто завоюва с 2:0 гостуването си в Бергамо. Матия Дзакани откри резултата в десетата минута, а Фелипе Андерсон се разписа в 52-ата минута.

Римляните записаха пета победа в последните си шест мача в Серия А, като в тези шест срещи нямат позволен гол, което се случва за повторно в историята на клуба. Те се изкачиха на трето място в класирането, на две точки зад водача Наполи. " Орлите " стопираха стремежа на Аталанта, който записа най-хубавия си старт след първите 10 кръга от 1961 година

Лацио започва нападателно през цялото време и поведе в десетата минута след отлична композиция. Лацари изведе Педро, който откри Дзакани, за който не беше проблем да прати топката в мрежата. Едва за повторно от началото на сезона Аталанта се оказа догонващ. Последния път изоставането им продължи едвам четири минути.

Този път отборът на Гасперини не се справяше добре, наставникът им беснееше на скамейката. Аталанта изглеждаше комплициран от отличната игра на противника. Римляните бяха чудесно проведени, ограничиха до най-малко възможоностите на домакините да нападат и се възползваха от своите шансове да поглеждат напред. Малко преди почивката те пропуснаха да поведат с два гола. Милинкович-Савич откри Весино, който стреля над вратата.

" Орлите " удвоиха преднита си в 52-ата минута, когато Фелипе Андерсон се възползва от подаване на Марушич. Аталанта по този начин и не успяваше да натисне в търсене на гол, който да върне отбора в мача. Чак към края домакините стигнаха до някои благоприятни условия, само че не затрудниха вратаря на гостите. В последната минута Луис Муриел бе изпъден за втори жълт картон и усили разочарованието на " бергамаските ".

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, онлайн, в ефира на MAX Sport 3.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР