Лацио постигна драматичен успех с 2:1 на терена на Сампдория

...
Лацио постигна драматичен успех с 2:1 на терена на Сампдория
Коментари Харесай

Лацио с късен обрат срещу Сампдория

Лацио реализира трагичен триумф с 2:1 на терена на Сампдория в среща от 15-ия кръг на Серия А. Възпитаниците на Симоне Индзаги прекъснаха серия от два мача без триумф в калчото и с 32 точки се утвърдиха на петото място, на 7 точки зад водача Интер.

Столичани реализираха седма победа в седем мача отвън Рим през сезона, като единственото проваляне при посещение пристигна в градското дерби против Рома. Сампдория пък прекъсна съвършената си серия от шест следващи победи на " Луиджи Ферарис " през акцията и с 26 точки остана на шеста позиция.

Домакините започнаха по-активно дуела, само че последователно столичани започнаха да управляват играта и да основават положения. След четвърт час Сенад Лулич центрира от ляво към далечната греда и Марко Пароло стреля с глава, само че край задачата. Малко по-късно Чиро Имобиле насочи рисков удар от левия ъгъл на наказателното поле на Имобиле, само че топката профуча на сантиметри от далечната греда. След половин час домакините стигнаха до първата си по-добра опция. Даниел Сапата беше изведен от Денис Прат в чиста позиция в дясно в пеналта, само че ударът му по диагонала беше избит с крайник от Тома Стракоша.

Пет минути по-късно Лацио още веднъж беше покрай гол. Имобиле насочи мощен удар от отдалеченост, вратарят Емилиано Вивиано мазета в ляво, само че право към Луис Алберто, който незабавно пусна изострен пас в дребното наказателното поле, само че Бастош Берешински блокира на метър пред голлинията пред краката на Бастош, който беше подготвен да засече в опразнената мрежа.

Малко преди почивката и Адам Марушич пропусна да се разпише за гостите с глава след подаване от ляво на Щефан Раду от ляво. След почивката Лацио продължи по-активните си дейности и в 52-ата минута Пароло получи пас в ляво в пеналта от Марушич и стреля по диагонала, само че откри страничната греда В 56-ата минута Сампдория поведе след неточност на централните бранители на противника. При едно центриране от Фабио Куалярела с глава смъкна към точката на дузпата и оставеният непокрит Сапата откри резултата с удар по тревата от десетина метра.

В 80-ата минута гостите справедливо изравниха на " Луиджи Ферарис ". Луис Алберто центрира от фаул от дясно, ударът на Пароло с глава беше блокиран, само че топката отскочи към Сергей Милинкович-Савич, който от дребен ъгъл съвсем с шпагат прати топката в мрежата от десния ъгъл на дребния пеналт.

Римляните продължиха на натискат и в първата минута на добавеното време стигнаха до цялостен поврат. Милинкович-Савич пусна отличен пас на границата на вратарското поле, Вивиани мазета опита да удар на Имобиле, само че топката отскочи към Фелипе Кайседо и резервата от близко вкара първия си гол за Лацио и донесе успеха на столичани. Серия А 15 кръг, неделя 3 декември  Сампдория 1:2краен резулат  Лацио
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР